Εθνική Τράπεζα: Κλείδωσε στα 7,55 ευρώ η τιμή διάθεσης για το placement - Στις 12 φορές η υπερκάλυψη

Εθνική Τράπεζα: Κλείδωσε στα 7,55 ευρώ η τιμή διάθεσης για το placement - Στις 12 φορές η υπερκάλυψη

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών, με το ΤΧΣ να ενημερώνει ότι δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές κάτω από τα 7,55 ευρώ.

Έπεσε η "αυλαία" για το placement της Εθνικής Τράπεζας, με την τιμή να κλειδώνει στα 7,55 ευρώ ανά μετοχή.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) ενώ σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία, στο εγχώριο βιβλίο υποβλήθηκαν προσφορές άνω των 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνεται 12 φορές υπερκάλυψη του βιβλίου προσφορών, με τις προσφορές να προέρχονται κυρίως από μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ποσοστό διάθεσης στην ελληνική αγορά αναμένεται να διαμορφωθεί τελικώς στο 15% του συνολικού placement, έναντι σχεδιασμού για 20%.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ανακοίνωσή του νωρίς το πρωί σήμερα, πριν το κλείσιμο του βιβλίου, είχε ανακοινώσει ότι προσφορές κάτω του ποσού €7,55 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή προσφερόμενων μετοχών.

Ενόψει της ισχυρής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς και σύμφωνα με την από 2 Οκτωβρίου 2024 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (€7,55) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών, επισημαίνει το Ταμείο.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. είχε προηγουμένως εγκρίνει στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €7,40 σε €7,65 ανά Προσφερόμενη Μετοχή.

Αύριο, Πέμπτη, θα υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις από το Ταμείο και την τράπεζα, τόσο για την τελική τιμή προσφοράς, όσο και για το αποτέλεσμα της δημόσιας προσφοράς, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα πιστωθούν οι μετοχές στις μερίδες των επενδυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ