Εθνική Τράπεζα: Στα 7,40 με 7,65 ευρώ μείωσε το εύρος τιμών για το placement το ΤΧΣ

Εθνική Τράπεζα: Στα 7,40 με 7,65 ευρώ μείωσε το εύρος τιμών για το placement το ΤΧΣ

H απόφαση υπαγορεύεται από την ανάγκη να ενισχυθεί η προσφορά από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές

Στενότερο εύρος τιμών για τη διεθνή προσφορά, στα 7,40 με 7,65 ευρώ από 7,30 με 7,95 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο του placement για το 10% της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

H απόφαση υπαγορεύεται από την ανάγκη να ενισχυθεί η προσφορά από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές όσο πιο κοντά στο πάνω μέρος του εύρους τιμής, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η ποιοτική διασπορά υπέρ των μακροπρόθεσμων επενδυτών έναντι των hedge funds, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στη δημόσια πρόταση με συνολικές προσφορές που καλύπτουν το βιβλίο έως και 10 φορές.

H ανακοίνωση του ΤΧΣ

Σχετικά με την προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») υφιστάμενων, κοινών, ονομαστικών, άυλων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ονομαστικής αξίας εκάστης €1,00 (οι «Προσφερόμενες Μετοχές») στο μετοχικό κεφάλαιο της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» («ΕΤΕ») με εύρος τιμών προσφοράς μεταξύ €7,30 και €7,95 ανά Προσφερόμενη Μετοχή σε μετρητά (το «Εύρος Τιμών»)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 1 Οκτωβρίου 2024, ενέκρινε στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €7,40 σε €7,65 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.

Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδος κηρύσσεται η λήξη της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για τους διεθνείς επενδυτές και την ίδια ώρα λήγει και η διαδικασία για τις ελληνικές προσφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ