Η UBS κατονομάζει 21 επικεφαλής χωρών στην περιοχή EMEA

Η UBS κατονομάζει 21 επικεφαλής χωρών στην περιοχή EMEA

Πέντε από τις θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους της Credit Suisse που αποκτήθηκε πρόσφατα,

Η UBS διόρισε ή επιβεβαίωσε 21 επικεφαλής χωρών στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ), σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που είδε το Reuters την Πέμπτη.

Πέντε από τις θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους της Credit Suisse που αποκτήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με το σημείωμα που έστειλε στους εργαζόμενους το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Beatriz Martin.

Οι επικεφαλής της Πορτογαλίας, του Γκέρνσεϊ, του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι από τον πρώην αντίπαλο της ελβετικής τράπεζας.

Η UBS διόρισε επίσης τον Daniel Lonnborg ως επικεφαλής των Nordics και τον Tarek Eido ως επικεφαλής του Κατάρ. Ο Ανρί Μιλς, ο νυν επικεφαλής της Γαλλίας, θα ηγηθεί πλέον και του Βελγίου.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η UBS αναλαμβάνει το μαμούθ έργο της ενσωμάτωσης της Credit Suisse, την οποία ανέλαβε σε μια διάσωση που ενορχηστρώθηκε από τις ελβετικές αρχές νωρίτερα αυτό το έτος μετά την κατάρρευση της υπ' αριθμόν 2 τράπεζας της Ελβετίας.

Η UBS αναμένεται να αφαιρέσει περίπου το 30% του συνδυασμένου εργατικού δυναμικού της, το οποίο έχει επεκταθεί σε 120.000 μετά τη συγχώνευση, με την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, το back office και την ελβετική τράπεζα λιανικής πιθανότατα να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ