Συνεργασία StanChart και Ant Group στην πράσινη χρηματοδότηση και τη διαχείριση κεφαλαίων

 Συνεργασία StanChart και Ant Group στην πράσινη χρηματοδότηση και τη διαχείριση κεφαλαίων

Η StanChart θα βοηθήσει την Ant να δημιουργήσει «μια κορυφαία στον κλάδο παγκόσμια δομή διαχείρισης ρευστότητας και συναλλάγματος»

 

Ο όμιλος Ant της Κίνας και η Standard Chartered ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα συνεργαστούν για την πράσινη χρηματοδότηση και τη διαχείριση παγκόσμιων κεφαλαίων, διευρύνοντας την υπάρχουσα συνεργασία τους σύμφωνα με το Reuters.
Η συμφωνία είναι η πρώτη υψηλού προφίλ μεταξύ της Ant και μιας μεγάλης ξένης τράπεζας από τότε που οι αρχές ακύρωσαν μια προγραμματισμένη mega-IPO από τον κολοσσό fintech το 2020.

Η StanChart θα βοηθήσει την Ant να δημιουργήσει «μια κορυφαία στον κλάδο παγκόσμια δομή διαχείρισης ρευστότητας και συναλλάγματος», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.

Σχεδιάζουν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία στους τομείς του περιβάλλοντος, της διακυβέρνησης, της ψηφιακής καινοτομίας και της χρηματοδότησης χωρίς αποκλεισμούς, ανέφερε η δήλωση.

Οι κινεζικές αρχές καταδίκασαν αυτόν τον μήνα τον Ant με πρόστιμο 7,12 δισεκατομμυρίων γιουάν (996 εκατομμύρια δολάρια) για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και εταιρικής διακυβέρνησης. Η ποινή, μια από τις μεγαλύτερες ποτέ για εταιρεία Διαδικτύου στην Κίνα, σήμανε το τέλος μιας μακροχρόνιας ρυθμιστικής αναθεώρησης της εταιρείας.


Η Ant και η StanChart υπέγραψαν το 2017 ένα μνημόνιο κατανόησης που αποσκοπούσε στην αύξηση της πρόσβασης σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για πελάτες που εδρεύουν σε χώρες κατά μήκος της στρατηγικής διαδρομής "Belt & Road Initiative" της Κίνας.

Ο Ant προσέλαβε επίσης τη StanChart ως έναν από τους κύριους διοργανωτές και δρομείς βιβλίων για το κοινοπρακτικό δάνειο 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ