FSB: Συστάσεις για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

 FSB: Συστάσεις για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

«Η διασύνδεση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος καθιστά πιθανό ότι ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να έχει δευτερογενή αποτελέσματα πέρα από τα σύνορα και τους τομείς», ανέφερε η FSB

 

 

H χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή της G20 συνέστησε την Πέμπτη ένα σχέδιο για τις τράπεζες να αναφέρουν τις κυβερνοεπιθέσεις σε κοινή μορφή, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι απαντήσεις στο hacking και να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομική σταθερότητα.

Το Financial Stability Board (FSB), το οποίο αποτελείται από κεντρικές τράπεζες, χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές και αξιωματούχους του δημοσίου από την Ομάδα των 20 (G20) μεγάλων οικονομιών, διατύπωσε τις συστάσεις μετά από δημόσια διαβούλευση.

«Η διασύνδεση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος καθιστά πιθανό ότι ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (ή ένα περιστατικό σε έναν από τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών του) θα μπορούσε να έχει δευτερογενή αποτελέσματα πέρα από τα σύνορα και τους τομείς», ανέφερε η FSB σε ανακοίνωση.

«Την τελευταία δεκαετία, ωστόσο, έχουν και συνεχίζουν να εμφανίζονται σημαντικές διαφορές στις απαιτήσεις και τις πρακτικές που σχετίζονται με την αναφορά περιστατικών στον κυβερνοχώρο».

Οι συστάσεις επιδιώκουν να άρουν τα εμπόδια για μεγαλύτερη εναρμόνιση της αναφοράς περιστατικών και περιλαμβάνουν ένα βελτιωμένο "λεξικό στον κυβερνοχώρο" για την παροχή ευρύτερου φάσματος κοινών όρων για την αύξηση της σύγκλισης στην αναφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ