Αλμα στα κέρδη της Goldman Sachs – Ξεπέρασε τις προβλέψεις η BofA - Μειώθηκαν τα κέρδη της Citi

 Αλμα στα κέρδη της Goldman Sachs – Ξεπέρασε τις προβλέψεις η BofA - Μειώθηκαν τα κέρδη της Citi

«Η απόδοσή μας καταδεικνύει τη δύναμη του παγκοσμίου επιπέδου franchise μας σε ένα βελτιούμενο λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο CEO David Solomon

Αύξηση κατά 45% κατέγραψαν τα κέρδη της Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο με ώθηση από την επενδυτική τράπεζα και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν 20% στα 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν σε 2,99 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,40 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 2,06 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για κέρδη 6,89 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 12,70 δισ. δολάρια έναντι 11.8 δισ. δολαρίων των εκτιμήσεων.

«Η απόδοσή μας καταδεικνύει τη δύναμη του παγκοσμίου επιπέδου franchise μας σε ένα βελτιούμενο λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο CEO David Solomon

Αλλά και η Bank of America Corp. σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από τις ευμετάβλητες αγορές, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών και σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 12% σε 4,93 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη. Η επενδυτική τραπεζική ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες, ένα σημάδι ότι η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στις συναλλαγές αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό βοήθησε την Bank of America να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από «την ετήσια αύξηση των αμοιβών επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς και των εσόδων από πωλήσεις και συναλλαγές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan στην ανακοίνωση.

Κατά 9% μειώθηκαν τα κέρδη της Citigroup το τρίτο τρίμηνο καθώς ο τραπεζικός κολοσσός διέθεσε περισσότερα χρήματα για να καλύψει τον κίνδυνο αθέτησης δανείων και κυρίως πιστωτικών καρτών.

Τα καθαρά κέρδη του τρίτου μεγαλύτερου δανειστή των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,51 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν κέρδη 1,31 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 20,32 δισεκατομμύρια δολάρια με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 19,84 δισ. δολάρια.

Η επενδυτική τραπεζική ήταν ένα φωτεινό σημείο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τα έσοδα να εκτινάσσονται στα 934 εκατομμύρια δολάρια. Τα στελέχη της Wall Street είναι αισιόδοξα ότι η μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve τον περασμένο μήνα θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συμφωνίες και αρχικές δημόσιες προσφορές.

Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 8% στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, τροφοδοτούμενα από την αύξηση των εσόδων κατά 24% για τις υπηρεσίες χρεογράφων στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ