Το Samsung Galaxy S7 διαθέτει ειδικό αισθητήρα για να μην φορτίζει όταν είναι βρεγμένο

Το Samsung Galaxy S7 διαθέτει ειδικό αισθητήρα για να μην φορτίζει όταν είναι βρεγμένο
Ένα από τα χαρακτηριστικά που επέστρεψε στο Samsung Galaxy S7 είναι η αντοχή στο νερό. Μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο η επιστροφή της microSD, όμως είναι σίγουρα κάτι θετικό για όσους πάρουν στα χέρια τους τη νέα ναυαρχίδα.

Το Samsung Galaxy S7/ Samsung Galaxy S7 edge μπορείς να το βουτήξεις μέσα στο νερό, να βγάλεις φωτογραφίες και video, όμως για να το φορτίσεις πρέπει να έχει στεγνώσει εντελώς.

Η Samsung μέσα από τις οδηγίες της, προειδοποιεί να μην φορτίσεις το κινητό όταν έχει βγει από το νερό και δεν έχει στεγνώσει, αλλά ούτε όταν είναι βρεγμένο το βύσμα του φορτιστή.

«If you charge the device while the multipurpose jack is wet, the device may be damaged. Thoroughly dry the multipurpose jack before charging the device», γράφει χαρακτηριστικά στο user manual. Βεβαίως οι περισσότεροι μπορεί να μην φορτίζαμε το κινητό ενώ είναι βρεγμένο, όμως η Samsung δίνει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για να έχει καλυμμένα τα νώτα της.

Επιπλέον, σύμφωνα με το XDA Developers, η Samsung δεν αρκείται μόνο στην γραπτή προειδοποίηση. Στα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 edge έχει βάλει έναν αισθητήρα υγρασίας, που δεν επιτρέπει στο κινητό να φορτίσει, όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει υγρασία στην θύρα φόρτισης. Αν προσπαθήσεις να το φορτίσεις, θα βγει ένα το αντίστοιχο μήνυμα στην οθόνη.

Κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι τόσο ευαίσθητος, που η παραπάνω ειδοποίηση ενεργοποιείται ακόμη και όταν χρησιμοποιηθούν third-party καλώδια φόρτισης, τα οποία δεν έχουν τις προδιαγραφές της Samsung.

Βεβαίως και γι’αυτό η Samsung έχει δώσει την κατάλληλη προειδοποίηση μέσα στο manual: «Use only Samsung-approved chargers, batteries, and cables. Unapproved chargers or cables can cause the battery to explode or damage the device».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ