To Facebook ετοιμάζει κουμπί με το οποίο θα δείχνουν οι χρήστες τη δυσαρέσκειά τους

To Facebook ετοιμάζει κουμπί με το οποίο θα δείχνουν οι χρήστες τη δυσαρέσκειά τους
  Μετά το "like", το "share" και το "recommend", μια νέα λειτουργία του facebook έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες. Όχι... δεν είναι το dislike!

Παρά την απαίτηση των χρηστών του Facebook να δημιουργηθεί ένα κουμπί που θα λέγεται dislike και θα δείχνει την δυσαρέσκεια κάποιου σε ένα post ή μια κατάσταση, ο ιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πολλές "παρεξηγήσεις".

Όπως ανέφερε χθες ο MarkZuckerberg: «Δεν θα δημιουργήσουμε ένα κουμπί που να λέγεται "dislike" διότι κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε το Facebook σε ένα Forum όπου οι χρήστες θα βαθμολογούσαν (είτε θετικά, είτε αρνητικά) τις δημοσιεύσεις άλλων χρηστών. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε»

«Αυτό που στην ουσία ζητούν οι χρήστες είναι μια επιλογή για να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους.Αν για παράδειγμα κάποιος μοιραστεί κάτι που είναι λυπηρό και κάποιος άλλος χρήστης νιώσει ότι "τον αγγίζει" αυτή η δημοσίευση, καταλαβαίνουμε ότι είναι άβολο να κάνει like».

Έτσι λοιπόν το Facebook προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει μια επιλογή που να ονομάζεται "Sorry",η οποία θα δώσει την δυνατότητα στα μέλη του δικτύου να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για μία ανάρτηση με θλιβερό περιεχόμενο, όπου μέχρι τώρα η μόνη επιλογή που είχαν ήταν να πατήσουν Like, κάτι που δεν ταίριαζε, για παράδειγμα, στη δημοσιοποίηση της είδησης ενός θανάτου.

Η μια σκέψη είναι το κουμπί της εμπάθειας να εμφανίζεται δίπλα στην επιλογή "Like". Μια άλλη σκέψη είναι η νέα επιλογή να αντικαταστεί την επιλογή Like σε δημοσιεύσεις όπου φαίνεται ο χρήστης λυπημένος, ανιχνεύοντας συγκεκριμένες λέξεις όπως, "θάνατος", "φωτιά" , "χωρισμός" κλπ.

ΠΗΓΗ:techcrunch.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ