BofA: Φρένο στο τεχνολογικό ράλι λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας

BofA: Φρένο στο τεχνολογικό ράλι λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας

Περίπου 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν διαγραφεί από την κεφαλαιοποίηση των εταιρειών του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq 100

Το ράλι των μεγαλύτερων αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών κινδυνεύει να εξασθενήσει περαιτέρω εάν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να επιβραδύνεται, προειδοποιεί ο Michael Hartnett της Bank of America Corp.

Ο στρατηγικός αναλυτής – ο οποίος δηλώνει «ταύρος» για τα ομόλογα το δεύτερο εξάμηνο του 2024 – έχει δηλώσει ότι η οικονομική επιβράδυνση θα οδηγήσει σε στροφή προς τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω έναντι των ακριβών μετοχών των τεχνολογικών κολοσσών.

Σε σημείωμά του την Παρασκευή, ο Hartnett ανέφερε ότι τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία «ασθενεί» και ότι πλησιάζει η ώρα που θα χάσουν οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές την κυριαρχία τους.

BofA: Φρένο στο τεχνολογικό ράλι λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας-1

Η ανοδική πορεία των τεχνολογικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των Apple Inc., Amazon.com Inc., Alphabet Inc., Microsoft Corp., Nvidia Corp. και Meta Platforms Inc., εκτροχιάστηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές συνέρρευσαν σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης εν μέσω των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια σύντομα.

Περίπου 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν διαγραφεί από την κεφαλαιοποίηση των εταιρειών του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq 100 από τότε που πέτυχε το τελευταίο του ρεκόρ στις 10 Ιουλίου, καθώς το κλίαμ επιβάρυναν και οι ανησυχίες ότι οι μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην αποδώσουν σύντομα.

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές διατηρούν την πεποίθηση πως μια διόρθωση είναι «υγιής», καθώς η αγορά δεν έχει πέσει κάτω από κρίσιμα επίπεδα. Ο Nasdaq 100 έχει υποχωρήσει περίπου 9% από τις 10 Ιουλίου, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από 30% από το χαμηλό του Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ