Επτά πράγματα που δεν μας είπε η Apple για τη νέα Apple TV

Επτά πράγματα που δεν μας είπε η Apple για τη νέα Apple TV
Ένα από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στις 9 Σεπτεμβρίου ήταν η βελτιωμένη έκδοση της τηλεόρασης Apple TV.

Η Apple TV θα περιλαμβάνειένα νέο λειτουργικό σύστημα, ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps), ένα τηλεχειριστήριο με οθόνη αφής κι ένα μικρόφωνο ώστε να ελέγχεται φωνητικά από τον χρήστη, με τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού Siri, που θα απαντά σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα τηλεοπτικά προγράμματα.

Με το νέο τηλεχειριστήριο, που θυμίζει το Wii της Nintendo, ο χρήστης θα μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόρασή του μετατρέποντάς την σε παιχνιδοκονσόλα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την νέα Apple TV.

Ωστόσο παρακάτω σας απαραιθμούμε μερικές ακόμη λεπτομέρειες που εταιρία παρέλειψε να μας αναφέρει στη παρουσίαση του νέου της προϊόντος:

1. Η Apple TV δεν θα υποστηρίζει τα 4Κ βίντεο

Μπορεί τα νέα iPhone και iPad να έχουν την δυνατότητα να τραβήξουν βίντεο σε ανάλυση 4Κ, ωστόσο η καινούργια Apple TV δεν θα μπορεί να τα υποστηρίξει. Θα μπορεί να υποστηρίξει μόνο βίντεο με ανάλυση 1080p.

2. Σε πρώτη φάση τα παιχνίδια που θα προσφέρει θα έχουν μέγεθος 200ΜΒ

Τα παιχνίδια που θα προσφέρει η Apple TV θα είναι πολύ πιο απλά και πιο μικρά σε μέγεθος, σε σχέση με τα παιχνίδια που συναντάμε στις κονσόλες.

Για να καταλάβετε την σύγκριση, αρκεί να σκεφτείτε ότι τα παιχνίδια στις κονσόλες έχουν μέγεθος κάποια Gigabytes.

Ωστόσο στο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει.

3. Το χειριστήριο δεν θα περιλαμβάνει λουράκι ασφαλείας

Μπορεί η Nintendo - λόγω ατυχημάτων στο παρελθόν - να αποφάσισε να διαθέτει μαζί με τα χειριστήρια του Wii ένα λουράκι ασφαλείας, προκειμένου να μην φεύγει το χειριστήριο από το χέρι του χρήστη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ωστόσο η Apple αποφάσισε να πουλάει το λουράκι αυτό ξεχωριστά.

4. Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μνήμης

Η νέα Apple TV θα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις (32 GB και 64GB). Μπορεί τα 32GB και τα 64GB να σας φαίνονται αρκετά, αλλά αν σκοπεύετε να κατεβάσετε πολλές εφαρμογές, μουσική και ταινίες θα γεμίσουν γρήγορα.

Και μπορεί στο πίσω μέρος του μικρού μαύρου κουτιού να παρατηρήσετε πως υπάρχει μια νέα θύρα USB-C ωστόσο η θύρα αυτή χρησιμοποιείται μόνο για “service” και όχι για να συνδέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

5. Το χειριστήριο επαναφορτίζεται

Το καινούργιο χειριστήριο, που ονομάζεται Siri Remote, έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία σε αντίθεση με το προηγούμενο.Στο site της Apple λέει πως συμπεριλαμβάνεται το καλώδιο για την φόρτιση χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει κατά πόσο μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση και να φορτίσει και από εκεί.

6. Θα έχει βελτιωμένο ηχοσύστημα

Ο ήχος που θα προσφέρει θα είναι βελτιωμένος αρκεί να έχετε τα κατάλληλα ηχεία. Η καινούργια Apple TV θα υποστηρίζει ήχο 7.1 surround.

7. Το καλώδιο HDMI θα πωλείται ξεχωριστά

Το καλώδιο HDMI είναι απαραίτητο για να συνδεθεί η Apple TV με την τηλεόρασή σας. Ωστόσο δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και όσο για το κόστος του… θα στοιχίζει 5 δολάρια!

ΠΗΓΗ: Mashable.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ