Οκτώ πράγματα που η Apple δεν μας αποκάλυψε για το iPad Pro

Οκτώ πράγματα που η Apple δεν μας αποκάλυψε για το iPad Pro
Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα μοντέλο iPad, το iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών (32,7 εκατοστών), που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί πλέον τους φορητούς υπολογιστές (laptop), παρουσίασε μεταξύ άλλων, η Apple στη προχθεσινή εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

To νέο iPad Pro χρησιμοποιεί έναν νέο επεξεργαστή Α9Χ τρίτης γενιάς, δύο φορές πιο γρόγορο από τον Α8Χ. Οι επιδόσεις του μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμα και ακριβά συστήματα υπολογιστών, καθώς είναι πιο γρήγορος από το 80% των laptops που υπάρχουν στην αγορά σήμερα. Επίσης έχει πιο γρήγορα γραφικά, ενώ η μπαταρία του διαρκεί έως και 10 ώρες.

Επίσηςδιαθέτει 4 στερεοφωνικά ηχεία (2 στην επάνω πλευρά και 2 στην κάτω πλευρά της συσκευής) και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ήχου που μεταβάλει τις παραγόμενες συχνότητες ανάλογα με το πως το κρατάει ο χρήστης.

Παράλληλα με το iPad Pro η Apple ανακοίνωσε και μία νέα σειρά αξεσουάρ που πλαισιώνουν και απογειώνουν την παραγωγικότητα του νέου tablet:

  • Ένα Bluetooth Stylus με την ονομασία Apple Pencil ($99) το οποίο διαθέτει ενσωματωμένους σένσορες για να αντιλαβάνεται την διαφορά μεταξύ πίεσης, αφής αλλά γωνίας επαφής με την οθόνη.
  • Ένα iPad Pro Keyboard με την ονομασία Smart Keyboard ($169) που είναι ενσωματωμένο μέσα σε μία νέα θήκη προστασίας για το iPad Pro και τροφοδοτείται από τον νέο κονέκτορα που βρίσκεται στα πλάγια της συσκευής.

Αυτά είναι κατά κύριο λόγο όσα μας αποκάλυψε η Apple στην εκδήλωση της 9ης Σεπτεμβρίου, και παρόλο που η εταιρίααφιέρωσε περίπου δύο ώρες στη παρουσίαση του νέου της iPad, ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να μας αποκαλύψει τα πάντα γύρω από το νέο προϊόν.

Δείτε παρακάτω μερικές αλήθειες για το iPad Pro που η Apple "ξέχασε" να αναφέρει…

1. Δεν διαθέτει τη λειτουργία «3D Touch»

Μπορεί οι οθόνες των νέων iPhone 6s και iPhone 6s Plus να αναγνωρίζουν την πίεση που ασκείται σε αυτές και ανάλογα να προσαρμόζουν διαφορετικές λειτουργίες, ωστόσο στο iPad Pro η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει.

2. Για μια πλήρη φόρτιση του Apple Pencil χρειάζονται μόλις 6'

Τo Apple Pencil φορτίζει σε απίστευτα γρήγορο χρόνο αν σκεφτεί κανείς ότι 15" αρκούν για αν χρησιμοποιήσετε τη γραφίδα μισή ώρα ενώ με 6 λεπτά φόρτισης η μπαταρία θα διαρκέσει για 12 ώρες.

3. Το Apple Pencil φορτίζεται στην θύρα USB του iPad Pro

Μέσω της θύρας υποδοχής USB του iPad Pro δεν φορτίζεται μόνο η συσκευή αλλα και τοApple Pencil. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε εάν αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτιστούν και άλλες συσκευές.

4.Το Apple Pencil είναι συμβατό μόνο με το iPad Pro

Παρόλο που η τιμή της αγγίζει τα 99$, η γραφίδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα iPad.

5.To iPad Pro Keyboardλειτουργεί χωρίς σύνδεση Bluetooth και δεν χρειάζεται φόρτιση

To νέο iPad διαθέτει μια μαγνητική θύρα που ονομάζεται Smart Connector. Μέσω αυτής τη θύρας "συνδέεται" και το πληκτρολόγιο και τροφοδοτείται με ρεύμα έτσι δεν χρειάζεται ούτε bluetooth ούτε φόρτιση.

6. Το iPadPro Keyboard δεν λερώνεται

Το πληκτρολόγιο δεν έχει κενά ανάμεσα στα πλήκτρα και επίσης το υλικό κατασκευής του είναι ανθεκτικό στους λεκέδες.

7.Δεν διαθέτει πολύ καλή φωτογραφική κάμερα

Παρόλο που η τιμή του αγγίζει τη τιμή του νέου iPhone 6s, η κάμερα που διαθέτει είναι χαμηλότερης ανάλυσης από την κάμερα του κινητού.

8. Διαθέτει όμως μνήμη RAM 4GB

Είναι γνωστό ότι τα προϊόντα της Apple ποτέ δεν είχαν ικανοποιητική μνήμη RAM. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus διαθέτουν μνήμη RAM 1GB και το iPad Air 2 διαθέτει μνήμη 2GB. Ωστόσο το iPad Pro έχει μνήνη 4GB!

ΠΗΓΗ:mashable.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ