Η εφαρμογή που διαβάζει την σκέψη

Η εφαρμογή που διαβάζει την σκέψη
Όχι δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι πραγματικότητα. Έρχεται η εφαρμογή που θα επιτρέπει στον χρήστη της να την χρησιμοποιεί και να την ελέγχει μόνο με...την σκέψη του.

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή η οποία θα υποστηρίζεται από το Google Glass και θα δίνει την δυνατότητα σε όσους την χρησιμοποιούν να τραβάνε φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση, απλά με την σκέψη τους.

Για όσους από εσάς σας έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον, αναφέρουμε ότι η νέα αυτή εφαρμογή θα έχει την ονομασία MindRDR και θα είναι η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο η οποία θα επιτυγχάνει την λήψη φωτογραφιών χρησιμοποιώντας τα εγκεφαλικά κύματα του χρήστη της, χωρίς να απαιτείται κάποια κίνηση του σώματός του. Παράλληλα, με ένα παρόμοιο τρόπο, ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να ανεβάσει την φωτογραφία που τράβηξε στα social media (Facebook και Twitter).

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που ο χρήστης επιθυμεί να τραβήξει μια φωτογραφία και στην συνέχεια να την ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συγκεντρωθεί σε αυτό που θέλει να κάνει μέχρις ώτου να μετακινηθεί η λευκή γραμμή που θα εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής. Αυτό θα επιβεβαιώνει τον χρήστη ότι η ενέργεια έχει πραγματοποιηθεί.

Η εφαρμογή αυτήόμως όσο και εντυπωσιακή και αν ακούγεται έχει προκαλέσει ήδη αμφιβολίες αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι όποιος την χρησιμοποιεί θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες και να τις ανεβάζει στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Ακόμα βέβαια η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google. Οι δημιουργοί της αναφέρουν ότι εκρεμμούν ακόμη κάποιες απαραίτητες δοκιμές πριν γίνει διαθέσιμη στο κοινό και μελλοντικά ευελπιστούν να κεντρίσει το ενδιαφέρον σε περισσότερους προγραμματιστές ώστε να ενσωματωθεί και σε άλλες εφαρμογές πέρα από το Google Glass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ