Απίστευτο: Απαγορεύουν την μεταφορά αφόρτιστων συσκευών στις πτήσεις

Απίστευτο: Απαγορεύουν την μεταφορά αφόρτιστων συσκευών στις πτήσεις
Έκπληξη προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία απαγορεύει την μεταφορά κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών καθώς και όλων των άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροπλάνα όταν αυτές είναι...αφόρτιστες!

Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που έλαβε η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) και αφορά τις πτήσεις όλων των αεροδρομίων του εξωτερικού που έχουν ως προορισμό τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το νέο μέτρο, οι επιβάτες των πτήσεων προς τις ΗΠΑ απαγορεύεται να μεταφέρουν στην πτήση τους ηλεκτρονικές συσκευές όταν αυτές είναι αφόρτιστες.

Ο λόγος που η Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών προέβη σε μια τέτοιου είδους ενέργεια είναι γιατί υπάρχουν ανησυχίες ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και το Ισλαμικό Μέτωπο Αλ Νούσρα το οποίο συνδέεται άμεσα με την Αλ Κάιντα στην Συρία, ετοιμάζονται να ανατινάξουν αεροπλάνο, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Χαρακτηριστικά, η TSA αναφέρει ότι προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ασφάλεια, θα αυξηθούν οι έλεγχοι από τους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας σε ορισμένα αεροδρόμια. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι θα υπάρχουν αρκετά σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο στα οποία οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας θα ζητάνε από τους επιβάτες να ενεργοποιούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές και αν αυτές δεν είναι φορτισμένες τότε θα τους απαγορεύεται να τις μεταφέρουν μαζί τους στην πτήση τους.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές οφείλονται στο γεγονός ότι ένα κινητό τηλέφωνο, μια συσκευή tablet, laptop ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βόμβα. Οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες συγκεκριμένες μάρκες smartphones όπως Apple και Samsung ενώ η TSA ζητάει να ελέγχονται και τα παπούτσια των επιβατών.

Τέλος, αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα συμβεί αν οι Αρχές εντοπίσουν επιβάτες που μεταφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές αφόρτιστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ