Ψηφιακό τατουάζ "ξεκλειδώνει" κινητά

Ψηφιακό τατουάζ "ξεκλειδώνει" κινητά
Οι ρυθμοί εξέλιξης της τεχνολογίας είναι τόσο γρήγοροι που οι νέες συσκευές που κατασκευάζονται θυμίζουν γκάτζετ βγαλμένα από ταινίες του James Bond.

Πριν μερικά χρόνια αν μας λέγανε ότι θα χρησιμοποιούμε "έξυπνες" συσκευές που θα μας παρέχουν ένα σωρό εφαρμογές δεν θα το πιστεύαμε. Σήμερα όχι μόνο έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά τίνουν να γίνουν ξεπερασμένες αφού η τεχνολογία βαδίζει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς.

Η νέα... μόδα στην τεχνολογία φορητών συσκευών φέρνει στη δημοσιότητα κινητά που ξεκλειδώνουν με... ψηφιακό τατουάζ.

Πρωτοπόρος της ιδέας είναι η εταιρία VivaLnk, η οποία σε συνεργασία με το ΑΤΑΡ (Advanced Technology and Projects) group της Google τροποίησαν το smartphone Moto X της Motorola παρέχοντάς του την δυνατότητα να ξεκλειδώνει με ψηφιακό τατουάζ. Οι δύο εταιρίες δηλώνουν ότι αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος να ξεκλειδώνει μια φορητή συσκευή και παράλληλα χαρακτηρίζουν την χρήση του αριθμού pin "παλαιωμένη".

Το ψηφιακό τατουάζ έχει το μέγεθος ενός κέρματος και τοποθετείται κυρίως στον καρπό του χρήστη για μεγαλύτερη ευκολία. Μπορεί να διαρκέσει εως πέντε μέρες, εξαρτάται βέβαια από το δέρμα του χρήστη και την συχνότητα χρήσης του. Είναι ανθεκτικό στο ντουζ, κολύμπι, γυμναστική και όχι μόνο.

Μετά από τον κατάλληλο συγχρονισμό, το ψηφιακό τατουάζ είναι σε θέση να ξεκλειδώνει τη συσκευή με ένα απλό άγγιγμα της συσκευής πάνω στο τατουάζ.

Το πακέτο Digital Tattoo που θα προσφέρουν οι εταιρίες, θα περιλαμβάνει 10 τατουάζ τα οποία είναι αρκετά για διάστημα ενός μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ