Kινητό φωτιά από την Amazon

Kινητό φωτιά από την Amazon
H Amazon αποκάλυψε το πρώτο της smartphone. Το Fire Phone, έχει αρκετούς λόγους, σύμφωνα με το

askmen, για να πάει καλά εμπορικά, αλλά και κάποιους για να φρενάρει μπροστά στα ήδη καθιερωμένα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Η οθόνη των 4,7 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS και ανάλυσης 1280x720 pixels έχει τη δυνατότητα να προβάλλει 3D εικόνα χωρίς γυαλιά. Ή λειτουργία ονομάζεται Dynamic Perspective και αξιοποιεί τις τέσσερις ενσωματωμένες κάμερες στη μπροστινή πλευρά της οθόνης, τα 4 LEDs υπερύθρων, αλλά και το ειδικό software ανίχνευσης κίνησης.

Χάρη σ' αυτό το σύστημα, το κινητό παρακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού και των ματιών σου και προσαρμόζει αντίστοιχα την τρισδιάστατη εικόνα. Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά πειστικά, αλλά όπως κάθε νέα τεχνολογία, πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη. Οι πρακτικές εφαρμογές είναι αρκετές, αλλά η πιο χαρακτηριστική είναι η πλοήγηση στο χάρτη, με τα διάφορα κτίρια να πετάγονται ανάλογα με την γωνία που τα κοιτάς.

Η κάμερα του έχει ανάλυση 13 Megapixels LED flash, φακό f/2.0 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, με αποτέλεσμα –σύμφωνα πάντα με τις διακηρύξεις της Amazon- να τραβά καλύτερες φωτογραφίες τόσο από το Galaxy S5 όσο και από το και iPhone 5s. Φυσικά, και αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Μια καλοδεχούμενη παροχή στους κατόχους του Fire Phone είναι ο απεριόριστος χώρος για φωτογραφίες στο cloud.

O τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 2.2GHz, τα 2GB RAM, ο αποθηκευτικός χώρος των 32GB ή 64GB και το υποσύστημα γραφικών εγγυώνται ότι οποιαδήποτε εφαρμογή ή mobile game θα τρέξει απρόσκοπτα.

Μια που είπαμε εφαρμογές να υποσημειώσουμε ότι παρότι το νέο smartphone βασίζεται σε Android,σύμφωνα με το askmen, τρέχει το δικό του λειτουργικό (Fire OS 3.5). Επομένως δεν διαθέτει πρόσβαση στο Google Play, αλλά στο αυτόνομο Appstore της Amazon. Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, της εταιρείας είναι να το εμπλουτίσει γρήγορα με εφαρμογές και παιχνίδια, γιατί ο ανταγωνισμός από το Android και το iOS στρατόπεδο σε αυτό τον τομέα είναι αδυσώπητος. Η έλλειψη πληθώρας εφαρμογών είναι και ένας από τους λόγους που τα ιδιαίτερα ποιοτικά και προσιτά tablets της εταιρείας (Kindle Fire) δεν έκαναν το εμπορικό μπαμ που είχε προαναγγείλει ο Bezos.

Από τις ουκ ολίγες software προσθήκες που τράβηξαν το ενδιαφέρον στην παρουσίαση του Fire Phone είναι το Firefly, μια λειτουργία αναγνώρισης των πάντων! Αν κάτι σου τραβήξει το ενδιαφέρον, λοιπόν, δεν έχεις παρά να το «δείξεις» στο κινητό σου και αυτό θα σου υποδείξει περί τίνος πρόκειται. Από βιβλία και ταινίες, μέχρι σοκολάτες και φρούτα –συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια αντικείμενα. Το τυράκι, φυσικά, είναι ότι θα σε παραπέμπει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon για να αγοράσεις.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι η λειτουργία Mayday, που αξιοποιείται και στα tablets της εταιρείας. Με το πάτημα ενός πλήκτρου και με μέσο όρο αναμονής δέκα δευτερολέπτων συνδέεσαι με εκπρόσωπο της εταιρείας για παροχή τεχνικής βοήθειας.

Η τιμή του Fire Phone είναι ένα ακόμη ατού, καθώς παρά την πληθώρα των specs και των λειτουργιών του, θα κοστίζει 199 δολάρια (με διετές συμβόλαιο στην AT&T, όμως, που θα το διανέμει αποκλειστικά στις ΗΠΑ). Η έκδοση των 32GB θα ξεκινά από τα 299,99 δολάρια, ενώ χωρίς σύνδεση θα κοστίζει 649 δολάρια - τιμή λογική συγκριτικά με τον άμεσο ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ