Τα τηλεοπτικά προγράμματα που θα αναγνωρίζουν τα συναισθήματά μας

Τα τηλεοπτικά προγράμματα που θα αναγνωρίζουν τα συναισθήματά μας
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία της τεχνολογίας που θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των τηλεθεατών όταν αυτοί παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα.

Έγκυρες πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, θέλουν το βρετανικό δίκτυο BBC σε συνεργασία με την startup εταιρία CrowdEmotion να ετοιμάζονται να φέρουν στο φως της δημοσιότητας ένα νέο είδος τεχνολογίας που θα είναι σε θέση να διαβάζει τα συναισθήματα των τηλεθεατών όταν αυτοί παρακολουθούν κάποια συγκεκριμένα τηλεοπτικά προγράμματα. Αυτό θα γίνει εφικτό με την βοήθεια web κάμερας η οποία θα καταγράφει τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις και γενικότερα τις εκφράσεις των τηλεθεατών κατά την διάρκεια παρακολούθησης των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σε πρώτη φάση τα τηλεοπτικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες τις έρευνας είναι: Sherlock και Top Gear.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι δοκιμές του προγράμματος σε 200 συμμετέχοντες από την Βρετανία. Οι ειδικοί που πραγματοποιούν την έρευνα πρέπει να καταγράψουν τα συναισθήματα των τηλεθεατών όπως την ευτυχία, τον θυμό, την θλίψη, την απογοήτευση, την έκπληξη καθώς και την αηδία όταν παρακολουθούν τα δύο αυτά τηλεοπτικά προγράμματα.

Εκτός από την Βρετανία που έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται ήδη το πρόγραμμα, αναμένεται να πάρουν σειρά η Ρωσία και η Αυστραλία καθώς και άλλες έξι διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ