To δικό σου Αpple έχει "έξυπνο σπίτι";

To δικό σου Αpple έχει "έξυπνο σπίτι";
Η Apple ετοιμάζεται για το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2-6 Ιουνίου.

Εκεί θα παρουσιάσει το «Έξυπνο Σπίτι», μια πλατφόρμα, η οποία θα επιτρέπει στους κατόχους iOS συσκευών να ελέγχουν τις εσωτερικές λειτουργίες του σπιτιού ενώ λείπουν.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η Apple έχει ήδη έρθει σε επαφή με κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού, με σκοπό οι επόμενες «γενιές» προϊόντων τους να είναι συμβατές με την πλατφόρμα.

Αναλυτές θεωρούν πως το έξυπνο σπίτι είναι ένας από τους σημαντικότερους νέους τομείς που σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Το iPhone και το iPad θα είναι ικανά να αλλάξουν τις ρυθμίσεις στις συνδεδεμένες συσκευές, να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να ελέγχουν τον φωτισμό εντός και εκτός σπιτιού.

Επιπλέον, όταν βρίσκεται σε διακοπές μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι.

Η Apple θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα «Made for iPhone» προκειμένου να αναγνωρίζονται οι συσκευές τρίτων κατασκευαστών από το σύστημα και να λειτουργούν καλά. Κάποιοι από τους τρίτους κατασκευαστές που λέγεται ότι θα συνεργαστούν μαζί της είναι Dropcam, Phillips and Nest.Επίσης μεριμνά και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ