Γιατί η Morgan Stanley βάζει στο μικροσκόπιο το i-Phone 6

Γιατί η Morgan Stanley βάζει στο μικροσκόπιο το i-Phone 6
Επικοινωνιακό τρικ ή τακτικές μάρκετινγκ θα δείξει. Δημοσιεύματα θέλουν το νέο iPhone να ξεπερνά όλα τα προηγούμενα μοντέλα σε παραγγελίες αφού ξεπερνούν τις αντίστοιχες του iPhone 5S.

Σύμφωνα με την Μorgan Stanley, μόνο στην Ασία οι παραγγελίες για το iPhone 6 είναι κατά 20% υψηλότερες σε σχέση με εκείνες του iPhone 5S. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι αναμένετο άνοδος της τάξης του 12% στις πωλήσεις των iPhone, οπότε τα στοιχεία αυτά μαρτυρούν μεγάλη αύξηση των πωλήσεων για την Apple.

Συγκεκριμένα, ηαναλύτρια της Morgan Stanley, Κέιτι Χιούμπερτι μόλις επέστρεψε από την Ασία όπου διαπίστωσε ότι οι παραγγελίες για το iPhone 6 είναι 20% υψηλότερες από ό, τι ήταν για το iPhone 5S, σύμφωνα με πηγές της στην εταιρεία. Η ίδια περίμενε μόλις 12% αύξηση στις πωλήσεις του iPhone, οπότε αυτό θα είναι μια μεγάλη ώθηση για την Apple.
«Δεν υπάρχει κανένα μείζον εμπόδιο στην παραγωγή του iPhone 6 και μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγει νωρίτερα στην αγορά σε σχέση με ότι αναμενόταν μέχρι τώρα», επισημαίνει η Χιούμπερτι.
Πριν μερικές ημέρες, το Reuters είχε μεταδώσει ότι το πρώτο μοντέλο του iPhone 6, αυτό με την οθόνη των 4,7 ιντσών, αναμένεται να τεθεί προς πώληση στα καταστήματα, τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι το iPhone 6 θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης για την Apple. Υπάρχουν πολλοί χρήστες iPhone 4 ή iPhone 4S, με οθόνη 3,5 ιντσών. Αναλυτές όπως η Χιούμπερτι πιστεύουν αυτοί οι χρήστες θα... ξεφορτωθούν το παλιό, μικρό iPhone τους, μόλις κυκλοφορήσει το νέο iPhone 6.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Ταϊβάν, από τα 80 εκατομμύρια iPhone 6 που η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple αναμένει να πουληθούν φέτος, περισσότερο από το 90% θα αφορούν το πρώτο μοντέλο, αυτό των 4,7 ιντσών.
Η Morgan Stanley αναφέρει, επίσης, αυτό, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον story: «To iPhone 4S συνεχίζει να ξεπερνά σε πωλήσεις το 5C, σύμφωνα με τους προμηθευτές, και κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει έτσι». Οπως σημειώνει, το χαμηλού κόστους iPhone της Apple νικάει το iPhone μέσου κόστους της. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό θα εξελιχθεί μόλις βγει στην αγορά και το IPhone6.

Τα iPhone αποτελούν το 60% των πωλήσεων του τεχνολογικού κολοσσού και παρέχουν τα περισσότερα κέρδη για την εταιρεία. Πρόκειται για το υπ' αριθμόν ένα προϊόν που διακινεί η μετοχή της εταιρείας.

Τα αποκαλυπτήρια του iPhone 6 αναμένονται τον Ιούνιο, το πιθανότερο στις 10-14 Ιουνίου που πραγματοποιείται το συνέδριο Worldwide Developers Conference (WDC).

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Τιμ Κουκ, αρνήθηκε πριν από μερικές ημέρες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες δηλώνοντας μόνο ότι η Apple επεξεργάζεταισπουδαία πράγματα. Οι δύο συσκευές υποστηρίζεται, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί, πως θα διαθέτουν οθόνη από ζαφείρι, η κατασκευή της οποίας,γίνεται στηνΚίνα. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αμερικανικός κολοσσός των συσκευών υψηλής τεχνολογίας έχει ήδη παραγγείλει τις νέες οθόνες στην ιαπωνική βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών Sharp καθώς και στη νοτιοκορεατική LG. Μυστήριο καλύπτει και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, αν δηλαδή θα δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα 64GB του iPhone 5S, (μνήμη 128 GB), αν είναι στις προθέσεις των υπευθύνων η ενσωμάτωση της τεχνολογίαςnear field communication, (NFC) για πληρωμές από το κινητό τηλέφωνο ή αν θα παρέχεταιι δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ