H Samsung καταδικάστηκε για παραβίαση πατεντών της Apple - Πόσα χρήματα θα πληρώσει

  H Samsung καταδικάστηκε για παραβίαση πατεντών της Apple - Πόσα χρήματα θα πληρώσει
Η δικαστική τους διαμάχη κρατάει σχεδόν τρία χρόνια. Τελικά την Παρασκευή το Ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Καλιφόρνια επιδίκασε σημαντικό ποσό στην νοτιοκορεάτικη εταιρία.


Ειδικότερα η Αμερικάνικη επιτροπή διέταξε τη Samsung να πληρώσει 119,6 εκατομμύρια δολάρια για παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των smartphone της Apple, πολύ λιγότερα από ό,τι η Apple είχε αρχικώς ζητήσει, σημειώνοντας σημαντική απώλεια για το κατασκευαστή του iPhone στον τελευταίο γύρο της δικαστικής επίλυσης των διαφορών τους παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια του μήνα, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Apple κατηγόρησε τη Samsung για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για διάφορα χαρακτηριστικά του iPhone, συμπεριλαμβανομένης και της καθολικής αναζήτησης. Η Samsung όπως ήταν φυσικό το αρνήθηκε. Την Παρασκευή η επιτροπή διαπίστωσε πωςη Samsung παρέβη δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple.
Ερωτώμενη για την ετυμηγορία αυτή η Apple δήλωσε πως η απόφαση ενίσχυσε τη θέση της, πως η Samsung εσκεμμένα έκλεψε τις ιδέες και αντέγραψε τα προϊόντα της. “Εκπρόσωποι της Samsung για να σχολιάσουν την απάντησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ