Και προσλήψεις προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο!

Και προσλήψεις προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο!
Κι όμως, το προσχέδιο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο συζητούν αυτές τις ώρες η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμικούς πιστωτές της, προβλέπει ακόμα και ...προσλήψεις στο Δημόσιο! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως, είναι 100% αληθινό.

Σε μια αποστροφή του σχετικού κειμένου, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ενεργοποιήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις, το σχέδιο της μιας πρόσληψης για κάθε μια απόλυση, την οποία έχει παγώσει εδώ και πολύ καιρό.

Η πρόβλεψη είναι ξεκάθαρη, ωστόσο, μένει να διευκρινισθεί αν συμπεριλαμβάνει και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες είναι αδήριτες στην αρχή κάθε σχολικής σεζόν για να λειτουργήσουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ακόμα και έτσι, όμως, εκτιμάται ότι παραμένουν περιθώρια για να γίνουν προσλήψεις και σε άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση της Υγείας, όπου οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Μένει πάντως να φανεί αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να κάνει χρήση αυτού του πλεονεκτήματος ή θα προτιμήσει να το αφήσει "παγωμένο", όπως άλλωστε έχει κάνει εδώ και καιρό τώρα, για λόγους οικονομίας.