Νέα ισχυρή πτώση για το Bitcoin - Φόβοι πως το χρεοκοπημένο Mt. Gox θα πλημμυρίσει την αγορά

Νέα ισχυρή πτώση για το Bitcoin - Φόβοι πως το χρεοκοπημένο Mt. Gox θα πλημμυρίσει την αγορά

Το κλίμα έχει επίσης επηρεαστεί από τις ενδείξεις για διάθεση κατασχεμένων Bitcoin από τη γερμανική κυβέρνηση

Οι ανησυχίες για πιθανές πωλήσεις του token από τους πιστωτές του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox, οδήγησαν σε νέες ισχυρές απώλειες το bitcoin, μια υποχώρηση που υποδαυλίζει τις αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων που ξεκίνησε πέρυσι, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο υποχώρησε έως και 5,2% τη Δευτέρα, προτού περιορίσει μέρος της πτώσης και διαπραγματευτεί στα 55.800 δολάρια στις 8:30 π.μ. στο Λονδίνο, περίπου 18.000 δολάρια κάτω από το υψηλό ρεκόρ του Μαρτίου.
Τα μικρότερα token, όπως το Ether και το XRP, βρέθηκαν επίσης υπό πίεση.

Η Mt. Gox με έδρα το Τόκιο, η οποία χρεοκόπησε πριν από μια δεκαετία μετά από παραβίαση, επιστρέφει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια Bitcoin στους πιστωτές σταδιακά, εγείροντας τις ανησυχίες ότι η αγορά θα γεμίσει από κρυπτονομίσματα.

Το κλίμα έχει επίσης επηρεαστεί από τις ενδείξεις για διάθεση κατασχεμένων Bitcoin από τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς και από τις φθίνουσες εισροές σε ειδικά αμερικανικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια.

Ο σκεπτικισμός αυξάνεται σχετικά με τις προβλέψεις των πιστών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ότι το αρχικό κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία προς την επίτευξη των 100.000 δολαρίων.

Σαρώνουν τα διαγράμματα οι κερδοσκόποι

Οι κερδοσκόποι σαρώνουν τα διαγράμματα για μοτίβα που μπορεί να σηματοδοτήσουν το τέλος της πτώσης του Bitcoin.

Ο Τόνι Σίκαμορ, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty, σημείωσε τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.

Μια συνεχής άνοδος πάνω από αυτό το σημείο θα ήταν μια ένδειξη ότι το ενδοημερήσιο χαμηλό της Παρασκευής, περίπου στα 53.600 δολάρια, ήταν μια «συνθηκολόγηση», έγραψε σε σημείωμά του.

Το Bitcoin κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπο με μία από τις χειρότερες επιδόσεις του από το 2022.

Εάν η υποχώρηση διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, θα σημειώσει πέντε συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης, τη μεγαλύτερη παρόμοια πορεία απωλειών από την bear market των κρυπτονομισμάτων το 2022.

Υπάρχει ο κίνδυνος μιας πτωτικής πορείας των τιμών μέχρι η Fed να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική, δήλωσε ο Στέφαν βαν Χένις, επικεφαλής των συναλλαγών στην OSL SG Pte.

Νωρίτερα το 2024, η άνοδος του Bitcoin από έτος σε έτος έφτασε κοντά στο 70%, πολύ πάνω από τα κέρδη παραδοσιακών assets, όπως οι μετοχές.

Πλέον ο Nasdaq 100 είναι πιο κοντά στο να ξεπεράσει το token.

Οι πωλήσεις συνήθως ενισχύουν την άνοδο του Bitcoin και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές, δήλωσε ο Κούσμπο Κούλαρ, εταίρος της Lightning Ventures, η οποία επενδύει σε εταιρείες που συνδέονται με το Bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ