"Ψηφίζει" ελληνικές μετοχές η Eurobank Equities - Νέα αυξημένη τιμή στόχος για το Χ.Α.

"Ψηφίζει" ελληνικές μετοχές η Eurobank Equities - Νέα αυξημένη τιμή στόχος για το Χ.Α.

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες αναβάθμισης του ΧΑ από τον Stoxx, αρχές 2025

Στα 6,60 ευρώ από 6,40 προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για το ελληνικό Χρηματιστήριο η Eurobank Erquities, δίνοντας σύσταση «buy» και περιθώριο ανόδου 40%

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, υπάρχει δυναμική μετά τη διόρθωση. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε το 2024 με άνοδο 16% ως τα μέσα Μαΐου, παίρνοντας ώθηση από το άλμα 26% στις τραπεζικές μετοχές και 10% στις μη χρηματοπιστωτικές.

Ως παράγοντες – κλειδί πίσω από αυτό το ράλι, αναφέρει: τη μέτρια επαναξιολόγηση, την άνοδο των κερδών ανά μετοχή, ένα υποστηρικτικό μακροοικονομικό υπόβαθρο (η αύξηση του ΑΕΠ το 2024-2025 ήταν μεγαλύτερη του 2% και υψηλότερη από τις περισσότερες χώρες του ευρώ) και τέλος, μια ισχυρή επενδυτική εμπιστοσύνη και βελτιωμένη κερδοφορία. Από τα μέσα Μαΐου πάντως, σημειώνει, ο ΓΔ έχει υποχωρήσει κατά 4% λόγω: διάθεσης για απομάκρυνση από assets με ρίσκο, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία, και της επανατοποθέτησης ενόψει της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, που θα έχει επίδραση κυρίως στις τράπεζες.

Παρά την πτώση πάντως, αναφέρει, «παραμένουμε εποικοδομητικοί για τις ελληνικές μετοχές, κάτι που υπογραμμίζει τη θετική μας στάση έναντι του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μετοχή της ΕΧΑΕ παραμένει σε τροχιά κυκλικής ανάκαμψης, αναμένοντας αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 23% ετησίως ως το 2026.

Η Eurobank εκτιμά ότι ο μέσος ημερήσιος τζίρος στο Χρηματιστήριο θα κινηθεί στα 143-180 εκατ. ευρώ έως το 2026, με άνοδο 28% φέτος.

Η μετοχή, σημειώνει, διαπραγματεύεται με λόγο ΕV/EBITDA κάτω του 8,7, με discount 41% έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων.

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες αναβάθμισης του ΧΑ από τον Stoxx, αρχές 2025

Οι ελπίδες για την αναθεώρηση του MSCI τον Ιούνιο του 2024 να τοποθετήσει την Ελλάδα στη λίστα παρακολούθησης για πιθανή αναβάθμιση σε DM δεν εκπληρώθηκαν, οδηγώντας έτσι σε μετατόπιση της εστίασης προς την επικείμενη αναθεώρηση του FTSE το γ' τρίμηνο του 24 και στη συνέχεια του Stoxx (ενδεχομένως στις αρχές του 2025).

Κατά την άποψή μας, τα κριτήρια του Stoxx (4 μετοχές με MCap 3,6 δισ. δολάρια, free-float 1,8 δισ. δολάρια) φαίνονται πιο εφικτά από εκείνα του FTSE, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις τράπεζες.

Τούτου λεχθέντος, αν και η αδράνεια του MSCI μπορεί να θεωρηθεί κάπως απογοητευτική, οι επενδυτές δεν είχαν πραγματικά τοποθετηθεί για την προσθήκη της Ελλάδας σε λίστα παρακολούθησης.

Τούτου λεχθέντος, αυτή η αδράνεια σημαίνει ότι η ανάπτυξη θα είναι πιο σημαντική από την πολλαπλή επέκταση φέτος, καθώς τα περιθώρια μείωσης των ασφαλίστρων κινδύνου φαίνονται πιο περιορισμένα ελλείψει του σημαντικού τεχνικού καταλύτη που σχετίζεται με τα νέα του MSCI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ