Σφραγίδα Σαμαρά στο deal του ΟΠΑΠ

Σφραγίδα Σαμαρά στο deal του ΟΠΑΠ
Κλίμα αισιοδοξίας ότι και η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ θα κλείσει άμεσα, καλλιεργείται από χθες το βράδυ. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε ονομαστική αναφορά στο project, τόσο κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στις κατ ιδίαν συζητήσεις του με συνεργάτες του, δημιουργεί την αίσθηση ότι «η δουλειά έχει κλείσει».

Η ανακοίνωση της κοινοπραξίας Emma Delta, η οποία πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, και με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι «ήρθε για να μείνει», θεωρείται ότι απλά συνιστά μια επιβεβαίωση της ...πρωθυπουργικής αίσθησης.

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, λήγει το τελεσίγραφο που έχει θέσει στη διοίκηση του ΟΠΑΠ το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να κλείσει το deal με τα Λαχεία. Στο Ταμείο θέλουν να κλείσει άμεσα και αυτό το μέτωπο, το οποίο, πάντως, δείχνει να παίρνει άλλες διαστάσεις, μετά τα e-mails που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Financial Times, με αποδέκτη τον πρόεδρο του Οργανισμού και αποστολέα ...άγνωστο πρόσωπο. Το περιεχόμενο τους είναι υβριστικό, σχετικά με τη συμφωνία, ενώ ο ίδιος ο παραλήπτης τους, όταν κλήθηκε να τα σχολιάσει, δεν τα αρνήθηκε. Γεγονός που εμπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.