Κάτω από το 0,6% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Κάτω από το 0,6% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς

 


Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου η απόδοση του οποίου έσπασε το φράγμα του 0,6% και υποχώρησε στο 0,59%.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές και ν΄ αυξηθούν ελαφρώς οι αποδόσεις των κρατικών ομόλογων.

Στη Γερμανία ανακοινώθηκε αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούλιο ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.
Η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αποφασίστηκε η αναμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής, δεν επηρέασε ουσιαστικά τις αγορές.
Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16%, του 10ετούς στο 0,73% και του 15ετούς στο 0,766%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 0,61% από το 0,64% έναντι -0,45% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,06%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1842 δολ. από το επίπεδο των 1,1822 δολ. που άνοιξε η αγορά. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν κατόρθωσαν να προσδώσουν νέα δυναμική στο αμερικανικό νόμισμα.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1873 δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ