τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση πριν από λίγο. Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία «για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) και για το φωτιστικό πετρέλαιο (κηροζίνη) τα οποία χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30η Απριλίου κάθε έτους, ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης ορίζεται σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο».
Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, πέρυσι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έφτασε στα 1.086.013 χιλιόλιτρα. Έτσι, η μείωση του ειδικού φόρου κατά 30% θα μειώσει τα έσοδα κατά 133,58 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα προέλθει από τη μείωση των εσόδων κατά 108,6 εκατ. ευρώ από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και κατά 24,98 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ.
Για να καλυφθεί αυτή η «τρύπα» στα έσοδα, θα πρέπει η κατανάλωση να αυξηθεί κατά 43,5% δηλαδή περίπου κατά 435 εκατομμύρια λίτρα.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.




















