ΗΠΑ: θα δαπανήσουν 42 δισ. δολάρια για καθολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το 2030

ΗΠΑ: θα δαπανήσουν 42 δισ. δολάρια για καθολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το 2030

Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 27 εκατομμύρια δολάρια σε εδάφη των ΗΠΑ όπως οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ έως και πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Τέξας, με κάθε πολιτεία να λαμβάνει τουλάχιστον 107 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ο Λευκός Οίκος χορήγησε τη Δευτέρα 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε 50 πολιτείες και εδάφη των ΗΠΑ για να καταστήσει καθολική πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας έως το 2030, καθώς ξεκίνησε μια νέα διαφημιστική εκστρατεία για τις οικονομικές πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόσβασης και Ανάπτυξης Ευρυζωνικών Equity εγκρίθηκε από τον νόμο για τις υποδομές του 2021 ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που υποστήριξε ο Μπάιντεν. Οι δαπάνες θα βασιστούν σε έναν πρόσφατα δημοσιευμένο χάρτη κάλυψης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς τα κενά στην πρόσβαση.

Το Τέξας και η Καλιφόρνια - οι δύο πολυπληθέστερες πολιτείες των ΗΠΑ - βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χρηματοδότησης με 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Αλλά άλλες, λιγότερο πυκνοκατοικημένες πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Αλαμπάμα και η Λουιζιάνα έσπασαν τη λίστα των 10 κορυφαίων για χρηματοδότηση λόγω έλλειψης ευρυζωνικής πρόσβασης. Αυτές οι πολιτείες έχουν μεγάλες αγροτικές περιοχές με λιγότερη σύνδεση στο διαδίκτυο από τις μεγάλες πόλεις τους.

"Είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε internet υψηλής ταχύτητας που έγινε ποτέ. Επειδή για να λειτουργεί η σημερινή οικονομία για όλους, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι εξίσου σημαντική με το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό ή άλλες βασικές υπηρεσίες", δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα.

Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 27 εκατομμύρια δολάρια σε εδάφη των ΗΠΑ όπως οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ έως και πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Τέξας, με κάθε πολιτεία να λαμβάνει τουλάχιστον 107 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση ξεκινά το δεύτερο σκέλος της περιοδείας του Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας πώς η νομοθεσία που ψηφίστηκε όταν το Κογκρέσο ελεγχόταν από το Δημοκρατικό Κόμμα του θα επηρεάσει τους μέσους Αμερικανούς, καθώς η υποψηφιότητά του για επανεκλογή το 2024 αυξάνεται.


Οι εκλογές του 2024 θα θεωρηθούν εν μέρει ως δημοψήφισμα για την κατάσταση της οικονομίας από τον Μπάιντεν. Η δημιουργία θέσεων εργασίας και η χαμηλή ανεργία είναι τα θετικά, ενώ ο αυξημένος πληθωρισμός και η αρνητική επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων έχουν τροφοδοτήσει τους φόβους για ύφεση.

Περισσότεροι από τους μισούς - 54% - των Αμερικανών αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν κάνει τη δουλειά του, ενώ μόλις το 35% των ερωτηθέντων ενέκρινε τη διαχείριση της οικονομίας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι Δημοκρατικοί έχασαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Η διοίκηση εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 8,5 εκατομμύρια τοποθεσίες στις ΗΠΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις.

Εταιρείες ευρυζωνικότητας όπως η Verizon, η Comcast, η Charter Communications και η AT&T είναι απρόθυμες να παρέχουν πρόσβαση σε αγροτικές κοινότητες χαμηλού πληθυσμού, επειδή οι επενδύσεις είναι ακριβές και οι περιφέρειες δεν προσφέρουν πολλούς συνδρομητές. Η έλλειψη ευρυζωνικής πρόσβασης τράβηξε την προσοχή κατά τη διάρκεια των διακοπών λειτουργίας του COVID-19 που ανάγκασαν τους μαθητές να παρακολουθήσουν διαδικτυακή εκπαίδευση.
Οι πολιτείες αναμένεται να υποβάλουν αρχικά σχέδια αργότερα φέτος που θα ξεκλειδώσουν το 20% της χρηματοδότησης. Μόλις οριστικοποιηθούν τα σχέδια, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν έως το 2025, η κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει τα υπόλοιπα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ