NBG Securities: Βαθιά υποτιμημένος ο ΟΤΕ - Σύσταση Outperform και νέα τιμή στόχος τα 20 ευρώ

NBG Securities: Βαθιά υποτιμημένος ο ΟΤΕ - Σύσταση Outperform και νέα τιμή στόχος τα 20 ευρώ

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Νεμπή

Αποδίδουμε αξιολόγηση Outperform στον ΟΤΕ και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια σαφή περίπτωση βαθιάς υποτίμησης, αναφέρει σε σημείωμά της η NBG Securities, η οποία δίνει νέα τιμή στόχο στα 20 ευρώ με περιθώριο ανόδου 48% από τα τρέχοντα επίπεδα. Τα θεμελιώδη μεγέθη είναι στέρεα με βάση τις σταθερά παρεχόμενες επιδόσεις, ειδικά όταν πρόκειται για την παραγωγή ταμειακών ροών και παρά τις επανειλημμένα υψηλές ετήσιες δαπάνες CapEx.

Επιπλέον, οι αμοιβές των μετόχων ήταν γενναιόδωρες, χωρίς να επηρεάζουν την ποιότητα του ισολογισμού. Η διοίκηση του ΟΤΕ απέκρουσε με επιτυχία τον ανταγωνισμό τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις ανησυχίες της αγοράς, πέτυχε μέσω επενδύσεων την ποιότητα των υπηρεσιών και την ικανοποίηση των πελατών, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό, ενισχύοντας έτσι το ισχυρό brand name του μεταξύ των πελατών.

Τα προαναφερθέντα είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης, σημειώνει η Χρηματιστηριακή και προσθέτει ότι η διοικητική μετάβαση με τον πρόσφατο διορισμό του κ. Κώστα Νεμπή στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, στη θέση του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, θα είναι είναι απρόσκοπτη, αναδεικνύοντας την εκτεταμένη εμπειρία του στον ΟΤΕ και τον Hrvatski Telekom.

Η Ρουμανία ήταν το μόνο αδύναμο σημείο, αλλά η πρόθεση για την πώληση της θυγατρικής θα τερματίσει τις εκροές και θα εξοικονομήσει πόρους που μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό μέτωπο.

Η μετοχή του ΟΤΕ έχει σημειώσει άνοδο +4% από την αρχή του έτους, έναντι +5% για τις ευρωπαϊκές ομοειδείς και +11% για τον Γενικό Δείκτη.

Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με έκπτωση 21% σε όρους EV/adj. EBITDA(AL)24e, με χαμηλότερη δανειακή επιβάρυνση (0,4x έναντι 2,2x για τους ομότιμους), ενώ προσφέρει μια ελκυστική συνολική απόδοση.

Ωστόσο, οι επενδυτές συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στον ΟΤΕ, καθώς, κατά την άποψή μας, δεν διαθέτει έναν ισχυρό καταλύτη που θα οδηγήσει την τιμή της μετοχής σε υψηλότερο επίπεδο.

Επιπλέον, η κατεστημένη εταιρεία έχει χαρακτηριστικά domesticonly play, με τους επενδυτές να ανησυχούν α) για τον ανταγωνισμό μετά την απόφαση της ΔΕΗ να επεκταθεί στην αγορά οπτικών ινών, β) την αβεβαιότητα σχετικά με την πιθανή πώληση της Nova και την αναπροσαρμογή της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, και γ) το σχέδιο αμοιβών των μετόχων που οδηγεί σε σταδιακή μείωση της ρευστότητας των ελεύθερων μετοχών/μετοχών.

Παρά την αναγνώριση όλων των παραπάνω, πιστεύουμε ότι ο ΟΤΕ ταιριάζει καλά σε ένα αμυντικό χαρτοφυλάκιο που βασίζεται στην αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ