Που σχεδιάζονται έργα αιολικής ενέργειας
Σε αγώνα δρόμου ο ΑΔΜΗΕ
Προ των πυλών βρίσκονται επενδύσεις στην ενέργεια όπου θα οδηγήσουν και στη μερική απεξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές καυσίμων και τη μεταβλητότητα των τιμών τους.
Την ίδια στιγμή θα υπάρξουν και πρόσθετα οφέλη για την κοινωνία. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου για να επισπεύσει τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών.
Κρήτη: Οι σχεδιαζόμενες νέες αιολικές επενδύσεις ξεπερνούν τα 1.000 MW (μεγαβάτ). Εκτός από μια μεγάλη επένδυση (950 MW), υπάρχουν και πλήθος έργων μικρού και μεσαίου μεγέθους που εξαρτώνται από τη διασύνδεση της Κρήτης.
Νησιά Ανατολικού αιγαίου: Εδώ και πάνω από μία δεκαετία σχεδιάζεται πακέτο αιολικών πάρκων σε Λήμνο, Λέσβο και Χίο, συνολικής ισχύος 706 MW. Τα τρία νησιά θα διασυνδεθούν μεταξύ τους και εν συνεχεία με το ηπειρωτικό σύστημα (ΚΥΤ Λάρυμνας) με κέντρο τη Λέσβο και πιθανό ενδιάμεσο σταθμό τη Σκύρο.
Σκύρος: Αναπτύσσεται αιολικός σταθμός συνολικής ισχύος 333 MW που θα διασυνδεθεί με το ηπειρωτικό σύστημα μέσω του νέου ΚΥΤ Αλιβερίου ή της Λάρυμνας.
Κεντρικό Αιγαίο (μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων): Σχεδιασμός αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 528 MW σε 23 ακατοίκητες βραχονησίδες του Κεντρικού Αιγαίου. Περιλαμβάνεται διασύνδεση με την Αττική (Λαύριο). Το έργο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2007, το 2017 αναμενόταν να ενταχθεί σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast - track) από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, όμως ακόμη βρίσκεται στη λίστα αναμονής.
Κυκλάδες: Σχεδιάζεται εγκατάσταση αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 220 MW σε Πάρο, Νάξο, Τήνο και Ανδρο. Υπάρχει και σχέδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για αξιοποίηση γεωθερμίας, όταν διασυνδεθεί και η Μήλος.