Σπ. Θεοδωρόπουλος: Να αλλάξουν οι αναπτυξιακοί νόμοι με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Να αλλάξουν οι αναπτυξιακοί νόμοι με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις

Το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν θα μας οδηγήσει πουθενά

Να αλλάξει η λογική των αναπτυξιακών νόμων, ώστε να ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις και όχι μόνο τις μικρές, όπως συμβαίνει σήμερα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, η κρίση στην Ελλάδα δεν προήλθε μόνο από τα δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά και από τα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών, τα οποία εξακολουθούν να προβληματίζουν.

Και ενώ έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου στο δημοσιονομικό μέτωπο, ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων, που θα κλείσουν το επενδυτικό κενό.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχύονται οι μεγάλες επενδύσεις, που έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή και αυτό να γίνει με τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων και όχι με επιδοτήσεις και «χρήματα στο χέρι».

Το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν θα μας οδηγήσει πουθενά, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ζητώντας να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι είναι ανέφικτη, καθώς ζητείται από τις πλούσιες χώρες να δανειστούν προκειμένου να επενδύσουν όλοι, πράγμα που πολύ δύσκολα θα προχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ