Η εξαγορά της Bucherer από τη Rolex κλονίζει την Watches of Switzerland

 Η εξαγορά της Bucherer από τη Rolex κλονίζει την Watches of Switzerland

«Δεν θα υπάρξει καμία επιχειρησιακή ανάμειξη της Rolex στην επιχείρηση Bucherer», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Watches of Switzerland Group

 

Οι μετοχές της Watches of Switzerland υποχώρησαν σχεδόν 30% την περασμένη Παρασκευή, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας στην ιστορία, καθώς η αγορά από τη Rolex του λιανοπωλητή Bucherer έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές της Watches.

Η Rolex ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αγοράσει τον λιανοπωλητή ρολογιών πολυτελείας Bucherer για ένα άγνωστο ποσό, προσθέτοντας ότι θα λειτουργεί ανεξάρτητα.
Η Watches of Switzerland, η οποία πουλά ρολόγια Rolex, Piguet και Cartier, ανέφερε σε ανακοίνωση την Παρασκευή ότι η Rolex επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις διαδικασίες κατανομής ή διανομής προϊόντων της Rolex.

«Δεν θα υπάρξει καμία επιχειρησιακή ανάμειξη της Rolex στην επιχείρηση Bucherer», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Watches of Switzerland Group.

Οι μετοχές της Watches of Switzerland έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020 και τελευταία υποχώρησαν κατά 26%.

«Αναπόφευκτα η αγορά συζητά σήμερα τον βαθμό στον οποίο οι ειδήσεις σηματοδοτούν έναν αυξανόμενο κίνδυνο αποδυνάμωσης της μελλοντικής σημασίας του WOSG σε έναν βασικό προμηθευτή για τον όμιλο», ανέφερανοι αναλυτές της Jefferies.
Η Bucherer διαθέτει περισσότερα από 100 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο, από τα οποία 53 διανέμουν το εμπορικό σήμα Rolex και 48 διανέμουν το εμπορικό σήμα Tudor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ