Tέλος στην Ελλάδα ψυγεία, κουζίνες και πλυντήρια Siemens - Γιατί σταματάει τη διανομή η εταιρεία

Tέλος στην Ελλάδα ψυγεία, κουζίνες και πλυντήρια Siemens - Γιατί σταματάει τη διανομή η εταιρεία

Τι θα ισχύει για το after sales και τις εγγυήσεις των συσκευών που έχουν πουληθεί

Ανατροπές φέρνει στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών η απόφαση του γερμανικού ομίλου BSH Home Appliances Group να σταματήσει τη διανομή των λευκών οικιακών συσκευών Siemens στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η πληροφορία ότι κουζίνες, ψυγεία και πλυντήρια με το εμπορικό σήμα Siemens θα βρεθούν εκτός των ελληνικών και των κυπριακών καταστημάτων επιβεβαιώνεται από την BSH Οικιακές Συσκευές, θυγατρική στη χώρα μας του μεγαλύτερου κατασκευαστή οικιακών συσκευών στην Ευρώπη.

Πηγές κοντά στην ελληνική εταιρεία σημειώνουν ότι η διακοπή της διάθεσης των συσκευών Siemens ξεκινά άμεσα και όσοι κωδικοί εξαντλούνται δεν θα αντικαθίστανται.

Σύμφωνα με πηγές απ’ την ελληνική θυγατρική η απόφαση ελήφθη κεντρικά καθώς θεωρήθηκε ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό επικάλυψη απ’ τη γκάμα προϊόντων των υπόλοιπων brands που διαθέτει στην ελληνική αγορά, δηλαδή την Pitsos, Bosch, Neff και Gaggenau.

Προς το παρόν η διάθεση μικρών συσκευών Siemens, όπως ηλεκτρικές σκούπες, καφετιέρες, κουζινομηχανές, συσκευές προετοιμασίας πρωινού, κ.λπ., που εμπορεύεται στην Ελλάδα η BSH Οικιακές Συσκευές, δεν θα επηρεαστεί, χωρίς όμως να αποκλείεται η ολοκληρωτική απόσυρση της γερμανικής μάρκας από την εγχώρια αγορά.

Πάντως όπως λέγεται από την εταιρεία, το τμήμα επισκευής των οικιακών συσκευών Siemens θα παραμείνει ενεργό και θα μπορεί να καλύπτει την εγχώρια αγορά με ανταλλακτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ