Κακοκαιρία "Φίλιππος" - Αλυσίδες στην εθνική οδό - Κλειστά σχολεία

Κακοκαιρία "Φίλιππος" - Αλυσίδες στην εθνική οδό - Κλειστά σχολεία

Κλειστά σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία, σε βόρεια, ανατολική και δυτική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Αττική οδήγησαν τις αρχές τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη να κλείσουν προς στιγμήν την Εθνική Οδό στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη αλλά να επιτρέψουν αμέσως μετά την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αφίδνες μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Κλειστά σήμερα θα παραμείνουν τα σχολεία, σε βόρεια, ανατολική και δυτική Αττική, λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.

Εξαιρούνται τα σχολεία στο δήμο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά, εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας. Στην Περιφερειακή ενότητα Δ. Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Εντός της ημέρας θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Παρασκευή, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στη Φυλή -από το ύψος της Μονής Κλειστών- και στην Πεντέλη -από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Από χθες το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, στην Αττική Οδό.

Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

-Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

-Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής

-Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ