«Όπως η κρίση της Covid επιτάχυνε την ψηφιοποίηση, αυτή η ενεργειακή κρίση θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση».
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Αλβάρο Σάντος Περέιρα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν στην Ευρώπη, το 2023 και το 2024, διακοπές στην παροχή ενέργειας, κυρίως δε στην περίπτωση “σκληρού χειμώνα”.
Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro τονίζει ότι προτεραιότητα για την Ευρώπη πρέπει να είναι η παροχή κοινής απάντησης των μελών της διότι, όπως σημειώνει, εάν τα κράτη ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου για επιδοτήσεις στους παραγωγούς τους, χωρίς να λάβουν υπόψη τους άλλους, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού, τα οποία θα είναι επιζήμια για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
«Η ΕΕ πρέπει να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας το συντομότερο δυνατό. Είναι σαφές, ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να αποφασίσουμε κοινές ενεργειακές πολιτικές», αναφέρει, υπογραμμίζοντας, ότι «όπως η κρίση της Covid επιτάχυνε την ψηφιοποίηση, αυτή η ενεργειακή κρίση θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση».
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















