Η Ελλάδα είχε ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον ετήσιο ρυθμό στο 7% και τον τριμηνιαίο στο 2,3%.
Υψηλότερη ήταν η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και 5,4% σε ετήσια βάση.
Με βάση την προηγούμενη εκτίμηση της Eurostat, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί 0,3% και 5,1% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση, αντίστοιχα.
Τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση κατέγραψαν η Ιρλανδία (10,8%), η Ρουμανία (5,2%) και η Λετονία (3,6%), ενώ σε ετήσια βάση η Πορτογαλία (11,9%), η Ιρλανδία (11,3%) και η Ρουμανία (9,6%).
Η Ελλάδα είχε ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον ετήσιο ρυθμό στο 7% και τον τριμηνιαίο στο 2,3%.
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της Eurostat, η απασχόληση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 0,6% το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε 2,9%.
Στην Ελλάδα η απασχόληση αυξήθηκε 8% σε ετήσια βάση και 0,7% σε τριμηνιαία.

===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















