Το εκτεταμένο lockdown και η αύξηση των δαπανών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία συνέβαλλαν στην επιδείνωση του ελλείματος στον προϋπολογισμό.
Διευρύνθηκε στα 11,6 δισ. ευρώ, το έλλειμμα του προϋπολογισμού το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μάϊου σε ταμειακή βάση, έναντι 8,8 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού αυξήθηκε στα 8,6 έναντι 5,3 δισ. ευρώ που ήταν το πεντάμηνο του 2020.
ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν κατά 150.000 οι προσλήψεις τον Μάιο του 2021
Η επιδείνωση του ελλείμματος αντανακλά κατά κύριο λόγο την αύξηση των δαπανών του Προϋπολογισμού στα 26,7 δισ. ευρώ από 22,13 δισ. ευρω πέρυσι, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες που προκαλεί η κρίση της πανδημίας.
Από την άλλη πλευρά τα έσοδα παρά την πανδημία και το εκτεταμένο lockdown αυξήθηκαν στα 16,5 δισ. ευρώ έναντι 15,3 δισ. ευρώ πέρυσι. Ελαφρώς μειωμένη στα 3,3 δισ. ευρώ από 3,5 δισ. ευρώ εμφανίζεται η δαπάνη για τόκους που κατέβαλε ο Προϋπολογισμός για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















