Με πόσα θα επιβαρύνεται κάθε μήνα η Generation…rent – Υπολογίστε τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα

Με πόσα θα επιβαρύνεται κάθε μήνα η Generation…rent – Υπολογίστε τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα

Οι έρευνες αποτυπώνουν κατακόρυφη πτώση στα ποσοστά ιδιοκατοίκησης. Ήδη, ο δείκτης έχει υποχωρήσει κάτω από το 70% για το σύνολο της χώρας και κοντά στο 64% στο λεκανοπέδιο. Αυτό σημαίνει ότι ήδη, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες εκτίθενται στη δαπάνη του ενοικίου.

Ενός ενοικίου το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται με ταχύτητα μεγαλύτερη του πληθωρισμού και σε πολλές περιπτώσεις ταχύτερα και από το ποσοστό αύξησης του εισοδήματος.

Η έρευνα της spitogatos.gr καταλήγει στις τιμές των ενοικίων ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα ποσοστά αύξησης που αποτυπώνονται στον σχετικό πίνακα είναι μεγάλα και σε πολλές περιοχές ακόμη και διψήφια. Θα σας επιτρέψουν επομένως να σχηματίσετε μια πολύ καλή εικόνα για το πόσο θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα για ένα διαμέρισμα. Το εργαλείο σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε την επιφάνεια του ακινήτου. Προσοχή όμως: Οι τιμές αποτυπώνουν ένα μέσο ενοίκιο ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσο μικρότερο είναι το διαμέρισμα, τόσο αυξάνεται η τιμή ανά τετραγωνικό και το αντίθετο. Έτσι, στα ακίνητα επιφάνειας 50-60 τετραγωνικών, οι τιμές που θα βρείτε στην αγορά θα είναι υψηλότερες από αυτές που θα δείτε στον σχετικό πίνακα. Ο πίνακας, δίνει τους μέσους όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ