Η «συνταγή» για την αγορά ακινήτου σε όλη την Ελλάδα – Υπολογίστε τα μετρητά και τη μηνιαία δόση

Η «συνταγή» για την αγορά ακινήτου σε όλη την Ελλάδα – Υπολογίστε τα μετρητά και τη μηνιαία δόση

Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου σπίτι. Ξέρεις πάνω κάτω τα οικονομικά περιθώρια του προϋπολογισμού σου. Δεν έχεις καταλήξει στην περιοχή και μελετάς όλα τα ενδεχόμενα. Πόσο κάνει το τετραγωνικό στα βόρεια προάστια, πόσο στα νότια και πόσο στα ανατολικά; Πόσα μετρητά έχεις στην άκρη και ποιο είναι το ύψος της μηνιαίας δόσης που αντέχει η τσέπη σου; (αλλά και θα σου εγκρίνει η τράπεζα καθώς δεν σημαίνει ότι θα σου δοθεί ένα δάνειο μόνο και μόνο επειδή θα το ζητήσεις)

 

Η spitogatos.gr έδωσε στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία για το γ’ τρίμηνο του 2024 και ουσιαστικά καταγράφεται νέος κύκλος ανατιμήσεων που σε ορισμένες περιοχές (π.χ Πειραιάς) ξεπερνά το 20%. Αυτό σημαίνει περισσότερα μετρητά και μεγαλύτερη δόση για την αγορά του ίδιου σπιτιού. Αν δεν το αντέχετε, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσετε την επιφάνεια του ακινήτου – στόχου ή να συμβιβαστείτε με κάποια άλλη φθηνότερη περιοχή.

Και επειδή η πράξη είναι αυτή που μετράει και όχι η θεωρία, ιδού ο αναλυτικός πίνακας στο οποίον θα βρείτε όλες τις τιμές πώλησης ανά περιοχή για όλη την επικράτεια. Αλλάξτε τα δεδομένα και οι υπολογισμοί θα γίνουν αυτόματα. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε την επιφάνεια του ακινήτου, το ποσοστό που θέλετε να καλύψετε με μετρητά, τη διάρκεια του δανείου αλλά και το επιτόκιο. Θα μάθετε, ανά περιοχή, πόσα θα πληρώνετε κάθε μήνα και πόση αποταμίευση θα χρειαστείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ