JP Morgan: Πιο κοντά από ποτέ η διαδοχή του ισχυρότερου τραπεζίτη στον κόσμο

JP Morgan:  Πιο κοντά από ποτέ η διαδοχή του ισχυρότερου τραπεζίτη στον κόσμο

Ο Jamie Dimon έδειξε πως σκοπεύει να αποσυρθεί σε λιγότερα από πέντε χρόνια.

Το ζήτημα της διαδοχής του Dimon απασχολεί τους επενδυτές και τους αναλυτές εδώ και χρόνια. Μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες, ο 68χρονος σήμερα Dimon μετέτρεψε την τράπεζά του σε Νο1 στις ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό, την κεφαλαιοποίησή της και διάφορους άλλους δείκτες.

Και όπως είπε ο Dimon τη Δευτέρα, έχει ακόμα την ενέργεια που είχε πάντα, για να διοικεί αυτό τον τραπεζικό κολοσσό.

Για πρώτη φορά, όμως ο Jamie Dimon έδειξε πως σκοπεύει να αποσυρθεί σε λιγότερα από πέντε χρόνια.

«Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι πια πέντε χρόνια», απάντησε ο ισχυρότερος τραπεζίτης του κόσμου σε ερώτηση που δέχθηκε για τα σχέδια διαδοχής του τη Δευτέρα. Η απάντησή του αυτή ανατρέπει το σκηνικό, καθώς πολλοί στη Wall Street αστειεύονταν εδώ και καιρό ότι η αποχώρηση του Dimon είναι πάντα πέντε χρόνια μακριά.

Η απόφαση για το πότε θα αποχωρήσει θα παρθεί τελικά από το δ.σ. της JP Morgan, σημείωσε ο Dimon και προέτρεψε τους αναλυτές να εξετάσουν τα στελέχη που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του.

Στην κορυφή της λίστας με τις υποψηφιότητες, σύμφωνα με το CNBC, βρίσκονται η Marianne Lake, CEO της καταναλωτικής τράπεζας της JP Morgan, και η Jennifer Piepszak, συν-επικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας του ομίλου. Τα δύο στελέχη ανέλαβαν τα νέα τους πόστα τον Ιανουάριο.

«Είμαστε καθ’ οδόν, μετακινούμε ανθρώπους σε θέσεις», είπε ο Dimon.

Στις λίστες των υποψηφίων που κυκλοφορούσαν στα ξένα μέσα στις αρχές του έτους συγκαταλεγόταν και το όνομα ενός Έλληνα, του Τάκη Γεωργακόπουλου, ο οποίος δουλεύει στην τράπεζα από το 2007 και είναι σήμερα επικεφαλής της JP Morgan Payments και μέλος της Λειτουργικής Επιτροπής της. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε επικεφαλής στρατηγικής και προσωπικού στο τμήμα του corporate & investment banking και πριν από αυτό πέρασε 4 χρόνια στο Λονδίνο, όπου ήταν αρχικά Chief Financial Officer και στη συνέχεια επικεφαλής στους πολυεθνικούς πελάτες στο τμήμα Global Corporate Bank της JP Morgan.

Με το πέρασμα των χρόνων, αρκετά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της JP Morgan, που θεωρούνταν πιθανοί διάδοχοι του Dimon, έχασαν την υπομονή τους και ανέλαβαν υψηλές θέσεις σε άλλες τράπεζες, καθώς η «καρέκλα» του CEO δεν φαινόταν να αδειάζει σύντομα.

Πάντως, ακόμα και όταν αποσυρθεί από CEO, ο Dimon αναμένεται να παραμείνει στη θέση του προέδρου της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ