Προβλήματα για την PwC - Αυστραλιανό συνταξιοδοτικό ταμείο 77 δις δολ. ανέστειλε την συνεργασία 

 Προβλήματα για την PwC - Αυστραλιανό συνταξιοδοτικό ταμείο 77 δις δολ. ανέστειλε την συνεργασία 

Πέντε από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Αυστραλίας, που διαχειρίζονται συνολικά περίπου 865 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, έχουν διακόψει τη συνεργασία με την PwC

Το τέταρτο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Αυστραλίας ανέστειλε νέες εργασίες με την PwC Australia την Τρίτη, το τελευταίο σε μια σειρά κεφαλαίων που προχώρησαν σε παύση της συνεργασίας με την λογιστική εταιρεία για ένα σκάνδαλο που πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο σχετικά με την κατάχρηση του κρατικού φόρου .

Η απόφαση της UniSuper, η οποία διαχειρίζεται 115 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (77 δισεκατομμύρια δολάρια), σημαίνει ότι πέντε από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Αυστραλίας, που διαχειρίζονται συνολικά περίπου 865 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, έχουν διακόψει τη συνεργασία με την PwC, η οποία λέει ότι είναι «κορυφαίος σύμβουλος» στον τομέα.
Η UniSuper δήλωσε ότι ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα στην PwC και ότι το ταμείο ανέστειλε νέα συμβόλαια για το "άμεσο μέλλον".

Η κίνηση έρχεται μια ημέρα μετά την απόλυση οκτώ εταίρων από την «τετράδα των μεγάλων» εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, ο οποίος δεν είχε ακόμη αποχωρήσει από την εταιρεία, σε μια προσπάθεια να «ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη».

Η PwC,ήταν ο εσωτερικός ελεγκτής της UniSuper σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ταμείου για το 2022.

"Ενώ η PwC έχει παράσχει στο Ταμείο μια αξιολόγηση ότι η σχέση που έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια δεν έχει επηρεαστεί από αυτήν την κατάσταση, αναζητήσαμε περαιτέρω διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα", δήλωσε εκπρόσωπος της UniSuper.

Οι φορολογικές αρχές αποκάλυψαν τον Ιανουάριο ότι ένας πρώην εταίρος της PwC που συμβούλευε την αυστραλιανή κυβέρνηση σχετικά με τους νόμους κατά της φοροαποφυγής είχε μοιραστεί εμπιστευτικά σχέδια σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης με συναδέλφους και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει συναλλαγές με εταιρείες.

Το σκάνδαλο έχει ήδη κοστίσει στην PwC μια σειρά από πελάτες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της Reserve Bank of Australia, και ανάγκασε την πώληση της επικερδούς επιχείρησης κυβερνητικών συμβούλων της για 1$ Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ