Νέα εφαρμογή από την Samsung βοηθάει παιδιά με αυτισμό

Νέα εφαρμογή από την Samsung βοηθάει παιδιά με αυτισμό
Μια νέα εφαρμογή για συσκευές Android που στοχεύει στην αποκατάσταση και όξυνση των επικοινωνιακών ικανοτήτων των παιδιών που πάσχουν από αυτισμό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Samsung.

Πρόκειται για την εφαρμογή «Look At Me», μιας εφαρμογής που είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας της Samsung και ενός επιστημονικού team αποτελούμενου από κλινικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους η οποία βοηθά την ικανότητα συγκέντρωσης και κυρίως την αποκατάσταση της επαφής με τα μάτια, μέσω διαφόρων παιχνιδιών, όσων παιδιών πάσχουν από αυτισμό.

Το app διαθέτει διαδραστικά παιχνίδια και μικρές αποστολές που επιβραβεύουν τα παιδιά, αλλά και οπτικά εφέ, που βοηθούν στην επικέντρωση της προσοχής τους και λειτουργούν ως εργαλείο που τα βοηθά να βελτιώσουν την ικανότητά τους να διαβάζουν τα συναισθήματα και να αναγνωρίζουν τις εκφράσεις προσώπου του συνομιλιτή τους.

Η Samsung αναφέρει ότι 15-20 λεπτά ενασχόλησης και παιχνιδιού με την εφαρμογή Look at Me την ημέρα, επί μια εβδομάδα, είναι αρκετά για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η δωρεάν εφαρμογή διαθέτει, τέλος, ένα σύστημα ενημέρωσης των γονέων σχετικά με την πρόοδο που σημειώνουν τα παιδιά σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ