Απολύσεις για το 75% του πρoσωπικού της We transfer σχεδιάζει η νέα ιταλική ιδιοκτησία

Απολύσεις για το 75% του πρoσωπικού της We transfer σχεδιάζει η νέα ιταλική ιδιοκτησία

Η ολλανδική WeTransfer εξαγοράστηκε απο την εταιρεία εφαρμογών Bending Spoons

Σε απολύσεις του 75% του προσωπικού της πλατφόρμας ανταλλαγής αρχείων WeTransfer, προσανατολίζεται η ιταλική εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών Bending Spoons σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Λούκα Φερράρι, που έγινε την Κυριακή.

Ο Λούκα Φερράρι είπε ότι δεν θα γίνει πιο συγκεκριμένος σε αυτό το στάδιο, «επειδή η απόλυση δεν έχει καθοριστεί πλήρως ακόμη», σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

Ο CEO της Bending Spoons , στην οποία ανηκουν η Evernote και η Meetup , έχει δηλώσει πάντως ότι η εταιρεία μελετά τον οργανισμό που αποκτά και καθορίζει ποιο είναι το καλύτερο όραμα της επιχείρησης για το μέλλον.

Η ολλανδική WeTransfer εξαγοράστηκε απο την εταιρεία εφαρμογών Bending Spoons, η οποία έχει έδρα στην Ιταλία και η απόκτηση της WeTransfer ήταν η πέμπτη εξαγορά που έκανε μεσα στο 2024. Η Bending Spoons τον Φεβρουάριο άντλησε 155 εκατ. δολάρια μέσω αύξησης κεφαλαίου, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 2,55 δισ. δολάρια.

Η απόκτηση της γνωστής εφαρμογής WeTransfer απο την Bending Spoons έγινε τον περασμένο Ιούλιο έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το προσωπικό που θα απολυθεί θα ενημερωθεί αφού η Bending Spoons περάσει από τους τοπικούς κανονισμούς σε διάφορες χώρες σχετικά με τις απολύσεις. Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η WeTransfer έχει πάνω από 350 υπαλλήλους.

Τον Φεβρουάριο του 2023, απέλυσε 129 υπαλλήλους από το προσωπικό της Evernote. Τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία εγκατέλειψε ολόκληρο το εργατικό δυναμικό της Filmic, της δημοφιλούς εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο που απέκτησε το 2022. Νωρίτερα φέτος, το Meetup αντιμετώπισε επίσης περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ