Ένας 26χρονος αποφασίζει τι θα βλέπουμε στο Facebook

Ένας 26χρονος αποφασίζει τι θα βλέπουμε στο Facebook
Όλοι μας έχουμε στην αρχική μας σελίδα στο Facebook χιλιάδες αναρτήσεις άρθρων προτεινόμενων προς ανάγνωση. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή τη δουλειά; 

Σύμφωνα με τους New York Times o26χρονος Greg Marra θεωρείται ένα από τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη αφού είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει τι θα βλέπουμε στο Facebook.

Με λίγα λόγια, οGreg Marra είναι υπεύθυνος για τον αλγόριθμοπου επιλέγει τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο Facebook και αποφασίζει για την τύχη τους.

Έγινε γνωστός το 2012, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει έναψεύτικο προφίλ στο Τwitter, το οποίο απέκτησε σύντομα followers, και μέσω αυτού μπορούσε να αλληλεπιδράει με τους χρήστες χωρίς αυτοί να γνωρίζουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ρομπότ.

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από τον δημιουργό του Facebook,Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο οποίος τον προσέλαβεκαι μέσα σε πολύ μικρό διάστημα ο 26χρονος έγινε επικεφαλής προϊόντων newsfeed του Facebook. Δηλαδή έγινε το άτομο πουελέγχει τον αλγόριθμο που αποφασίζει ποια άρθρα θα βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Greg Marra μπορεί να αλλάξει με ένα κλικ αυτό που βλέπουν στη σελίδα τους τα περίπου 1,3 δις μέλη του Facebook τότε οι NY Times δεν τον έβαλαν άδικα στη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ