H Μicrosoft «σέρνει» στα δικαστήρια χρήστες πειρατικού λογισμικού της

H Μicrosoft «σέρνει» στα δικαστήρια χρήστες πειρατικού λογισμικού της
Εδώ και χρόνια ο διάσημος κολοσσός Microsoft έχει δείξει μεγάλη ανοχή στους χρήστες πειρατικής έκδοσης του λογισμικού της, αυτό όμως παύει να ισχύει για όλους. Το «τσάμπα» πεθαίνει σιγά σιγά...

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση της Microsoft που να το επιβεβαιώνει αυτό όμως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να διαδίδουν περιπτώσεις χρηστών του πειρατικού λογισμικού της που τους «καλεί» η εταιρία στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, η Microsoft, η οποία διαθέτει όλα τα τεχνικά μέσα να εντοπίσει χρήστες, φαίνεται να «έβαλε στο μάτι» μια και μοναδική διεύθυνση ip που ενεργοποιούσε επανειλημμένως κάποια πειρατική έκδοση του λογισμικού της, παρέχοντάς την ως υπηρεσία. Έτσι σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η εταιρία ξεκίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες κατά των κατόχων αυτής της διεύθυνσης, αντιμετωπίζοντάς την όχι ως μια μεμονωμένη περίπτωση χρήστη αλλά ως μια...εμπορική δραστηριότητα!

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, στέλεχος της Microsoft είχε δηλώσειότι η εταιρία γνωρίζει πολύ καλά πόσοι και με ποιον τρόπο χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό της, ωστόσο είχε χαρακτηρίσειτην χρήση τέτοιων προϊόντων από ιδιώτες ως την «freemium» πλευρά της Microsoft που επιτρέπει χρήστες να βιώσουν την εμπειρία των προγραμμάτων της Microsoft.

Όπως όμως φαίνεται, η εταιρία δεν αστειεύεται καθόλου με όσους εκμεταλλεύονται την ανοχή της για να κερδίσουν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ