Δείτε ζωντανά την αποστολή οχήματος σε κομήτη (live)

Δείτε ζωντανά την αποστολή οχήματος σε κομήτη (live)
Δείτε ζωντανά από την οθόνη του υπολογιστή σας, την προσεδάφιση διαστημικού οχήματος σε κομήτη. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο λόγος για τηνπροσεδάφιση του οχήματος Philae της αποστολής Rosetta στον κομήτη 67Ρ/ Churyumov- Gerasimenko η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο διαχωρισμός τουτου Philae από το σκάφος έγινε στις 11.03 ώρα Ελλάδας, ενώ υπολογίζεται ότι θα προσεδαφιστεί στον κομήτη σε επτά ώρες περίπου, δηλαδή στις 18.02 ώρα Ελλάδας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) υποστηρίζει ότι η αποστολή είναι πολύ σημαντική για αυτό έχει δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην προβολή της. Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ESA ΕΔΩή μπορούν να μεταβούν στο blog της αποστολής RosettaΕΔΩόπου υπάρχει συνεχής ανανέωση.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις της αποστολής παρακάτω:

Στα τέλη του Οκτωβρίου η ESA είχε παρουσιάσει μια ταινία μικρού μήκους -επιστημονικής φαντασίας-σχετικά με την αποστολή Rosetta. H ταινία είχε τίτλο "Ambition" και είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Η ταινία αποτελεί συνεργασία μεταξύ της Platige Image και της ESA και σκηνοθετήθηκε από τον Τόμεκ Μπαγκίνσκι. Πρωταγωνιστές ήταν οι Έινταν Γκίλενκαι η Έιλινγκ Φραντσιόζι.

Τα γυρίσματα έγινανστην Ισλανδία καιπροβλήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο κατά τον εορτασμό του Sci-Fi: Days of Fear and Wonder του British Film Institute, στις 24 Οκτωβρίου.

Παρακολουθήστε την ταινία μικρού μήκους στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ