Japonica: Στα 4 δισ. η προσφορά για τα ελληνικά ομόλογα

Japonica: Στα 4 δισ. η προσφορά για τα ελληνικά ομόλογα
Η Japonica Partners αυξάνει τη δημόσια πρόταση για αγορά ελληνικών ομολόγων στα 4 δισ. ευρώ από 2,9 δισ. ευρώ μέχρι πρότινος. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία με νέα ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι προτίθεται να αγοράσει ελληνικούς κρατικούς τίτλους ονομαστικής αξίας έως 4 δισ. ευρώ.

Η Japonica δεσμεύεται να αγοράσει τα ομόλογα σε ελάχιστη τιμή 40% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ στους αρχικούς όρους της πρότασης, η τιμή ήταν στο 45% της ονομαστικής τους αξίας.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μεταφέρεται στην 1η Αυγούστου.

"Οι αλλαγές εν μέρει αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις όπου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων 1) οι προοπτικές για νέο κούρεμα, 2) οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων 3) οι αναφορές για πιθανό χρηματοδοτικό κενό μεταξύ 3 και 4 δισ. ευρώ, 4) η απόκλιση στον στόχο εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, 5) αναφορές για χρηματοδοτικό κενό 1,2 δισ. ευρώ στην υγεία, 6) το κλείσιμο της ΕΡΤ και 7) οι ανησυχίες αναφορικά με την πορεία τέτοιων μη ρευστοποιήσεων τίτλων στα τέλη τριμήνου" αναφέρει η Japonica στην σχετική ανακοίνωση.