Στην κατάρτιση Εργατικού Κώδικα προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Στην κατάρτιση Εργατικού Κώδικα προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται το τρέχον διάστημα η κωδικοποίηση του Εργατικού Κώδικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στα πρότυπα του γαλλικού «Code du Travail». Στην Γαλλία ο Εργατικός Κώδικας (Code du Travail) διαθέτει 2.000 σελίδες και αποτελεί το απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να συγκεντρώσει όλη την υπάρχουσα νομοθεσία γύρω από τις εργασιακές και τις βιομηχανικές σχέσεις σε έναν μοναδικό Εργατικό Κώδικα, ώστε να διευκολύνει την ερμηνεία, την μείωση του κόστους συμμόρφωσης, αλλά και την καλύτερη επιβολής της εργατικής νομοθεσίας.

Μάλιστα, στον υπό κατάρτιση Εργατικό Κώδικα αναμένεται να περιληφθούν και οι αναθεωρημένες κυρώσεις για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης αναμένεται να ενημερώσει αύριο το πρωί για το θέμα τους επικεφαλής της τρόικας. Στην εν λόγω συνάντηση θα εξετασθούν αναλυτικά τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, οι δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και οι αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία.