«Μονομαχία» Μητσοτάκη - Τσίπρα με την πανδημία να σαρώνει

«Μονομαχία» Μητσοτάκη - Τσίπρα με την πανδημία να σαρώνει

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνονται στους πολίτες για την πανδημία.

Με το τέταρτο πανδημικό κύμα του κορωνοϊού να σαρώνει τη χώρα και τον αριθμό των νεκρών να προκαλεί σοκ, οι επικεφαλής της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εμφανιστούν σήμερα στην τηλεόραση και θα απευθυνθούν στους πολίτες. Φυσικά, χωριστά, καθώς την αρχή αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, ενώ δήλωση θα κάνει αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες μέσω Twitter μία πρόγευση του περιεχομένου του μηνύματός του. «Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», ανέφερε.

Η ιδιότυπη αυτή «μονομαχία» γίνεται με φόντο την σφοδρή εκδήλωση του τέταρτου πανδημικού κύματος. Χθες καταγράφηκαν 87 νεκροί, ο μεγαλύτερος αριθμός στη διάρκεια του τρέχοντος κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών σαε 17.012 από την έναρξη της πανδημίας. Διασωληνωμένοι βρίσκονται 561 άτομα, ενώ χθες καταγράφηκαν 69.416 εμβολιασμοί, από τους οποίους περίπου 45.000 αφορούσαν αναμνηστική δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ