BofA: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο - Στα 25,54 δισ. δολ. τα έσοδα

BofA: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο - Στα 25,54 δισ. δολ. τα έσοδα

Νίκησε τις προβλέψεις για κέρδη

Μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο η Bank of America, παρά την αισθητή μείωση που είδε στην κερδοφορία της.

Ειδικότερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ ανακοίνωσε για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου κέρδη 6,9 δισ. δολαρίων ή 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 7,4 δισ. ή 88 σεντς/μτχ που είχε εμφανίσει στην ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, η κερδοφορία της BofA κινήθηκε καλύτερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 80 σεντς/μτχ.

Παρομοίως, τα έσοδά της ανήλθαν σε 25,54 δισ. δολάρια ελαφρώς υψηλότερα από τα 25,22 δισ. όπου ανέμενε η μέση εκτίμηση της αγοράς και αυξημένα ελαφρώς κατά 1% από πέρυσι.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII - η διαφορά των τόκων που εισπράττει από δάνεια μία τράπεζα από εκείνους που αποδίδει σε καταθέσεις) της BofA μειώθηκαν κατά 3% στα 13,86 δισ. αλλά στα επίπεδα που προέβλεπαν ουσιαστικά οι αναλυτές.

Ακόμα παραπάνω, η τράπεζα δήλωσε ότι περιμένει να διαμορφωθούν στα 14,5 δισ. στο τρίτο τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση για 14,4 δισ. κάτι που φαίνεται να δίνει ώθηση και στον τίτλο της.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της BofA διαπραγματεύεται με κέρδη άνω του 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street μετά τις ανακοινώσεις της.

Στα υπόλοιπα μεγέθη της τράπεζας, όπως και οι υπόλοιπες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως τώρα η Bank of America είδε ισχυρές επιδόσεις στην επενδυτική τραπεζική της, καθώς η βελτιωμένη εικόνα της αμερικανικής οικονομίας ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προχωρούν σε πράξεις όπως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση ομολόγων.

Με τις συγχωνεύσεις και εξαγορές να αυξάνουν ρυθμούς επίσης, η BofA εμφάνισε κατακόρυφη αύξηση των προμηθειών της κατά 29% στα 1,6 δισ. δολάρια.

Από την άλλη, η τράπεζα διακράτησε για το δεύτερο τρίμηνο πόσο 1,5% για προβλέψεις, έναντι των 1,1 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ