Ryanair: Χαμηλώνει τον πήχη για την επιβατική κίνηση λόγω καθυστερήσεων της Boeing

Ryanair: Χαμηλώνει τον πήχη για την επιβατική κίνηση λόγω καθυστερήσεων της Boeing

Ο O’Leary, ο οποίος διαχειρίζεται έναν στόλο αεροσκαφών 737 της Boeing, έχει μιλήσει επανειλημμένα για τις καθυστερημένες παραδόσεις.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair Holdings Plc αναθεώρησε πτωτικά τις προοπτικές για την επιβατική κίνηση του επόμενου έτους λόγω της απεργίας στην κατασκευάστρια εταιρεία Boeing Co. που επιφέρει καθυστερήσεις στην παράδοση αεροσκαφών.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία είχε προγραμματίσει να παραλάβει 30 αεροπλάνα από την Boeing μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2025, «και αν πάρουμε 10-15 από αυτά θα είναι καλά», όπως δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary σε πάνελ με άλλα στελέχη αεροπορικών εταιρειών στις Βρυξέλλες.

«Όλοι στην αίθουσα είναι απογοητευμένοι», δήλωσε ο O’Leary στην εκδήλωση Airlines for Europe, μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Deutsche Lufthansa AG, της EasyJet Plc, της IAG SA και της Air France-KLM. «Όλοι μας υποφέρουμε από καθυστερήσεις στην παράδοση», πρόσθεσε.

Ο O’Leary, ο οποίος διαχειρίζεται έναν στόλο αεροσκαφών 737 της Boeing, έχει μιλήσει επανειλημμένα για τις καθυστερημένες παραδόσεις. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων έχει καθυστερήσει ακόμη περισσότερο στο χρονοδιάγραμμα που είχε για φέτος, καθώς η μία κρίση διαδέχεται την άλλη. Τελευταία εξέλιξη ήταν ότι οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στην περιοχή του Σιάτλ προχώρησαν σε απεργία στα μέσα Σεπτεμβρίου, παγώνοντας την παραγωγή των 737.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ