Ποιες μετοχές ωφελούνται από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ - Στα ύψη Trump Media και crypto

Ποιες μετοχές ωφελούνται από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ - Στα ύψη Trump Media και crypto

Άλμα 76% για την Truth Social στις πρώτες συναλλαγές

μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων, φορέων εκμετάλλευσης φυλακών και άλλων εταιρειών που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια προεδρία του Donald Trump στις ΗΠΑ σημειώνουν άλμα κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση στη Wall Street, καθώς οι πιθανότητες νίκης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου αυξήθηκαν μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα trades που στοιχηματίζουν στη νίκη του Trump θα αυξηθούν αυτή την εβδομάδα.

Οι μετοχές της Trump Media & Technology Group (TMTG) σημείωσαν άνοδο 67%. Ο Trump κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας -μητρική της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Truth Social- αξίας περίπου 3,8 δισ. δολαρίων στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία του London Stock Exchange.

Η μετοχή της TMTG έχει εκτιναχθεί κατά 75% φέτος, χάρη στους ιδιώτες επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μια νίκη του Trump στις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου, έναντι του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden.

Οι μετοχές εταιρειών κρυπτονομισμάτων έλαβαν επίσης ώθηση, ακολουθώντας το άλμα του bitcoin σε υψηλό δύο εβδομάδων μετά την επίθεση στον Trump, καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει παρουσιαστεί ως υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων. Το ανταλλακτήριο Coinbase Global και οι εταιρείες bitcoin Riot Platforms και Marathon Digital ενισχύθηκαν μεταξύ 6% και 7%.

Επιπλέον η εταιρεία κατασκευής όπλων Smith & Wesson Brands σημειώνει άνοδο 2,7%. Οι μετοχές των εταιρειών όπλων τείνουν να αυξάνονται μετά από μια μαζική δολοφονία, καθώς οι εκκλήσεις για έλεγχο της οπλοκατοχής στο παρελθόν οδηγούσε σε περισσότερες αγορές πυροβόλων, υπό το φόβο ότι η διαθεσιμότητά τους θα περιοριστεί.

Οι μετοχές των φυλακών Geo Group και CoreCivic σημείωσαν επίσης άνοδο περίπου 7%. Και οι δύο θεωρούνται δυνητικά ωφελημένες από μια προεδρία Trump, καθώς έχει υποσχεθεί να πατάξει την παράνομη μετανάστευση, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση για κέντρα κράτησης.

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Phunware, η οποία προσλήφθηκε από την προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του Trump το 2020 για την κατασκευή μιας εφαρμογής για τηλέφωνα, σημείωσε άλμα 50%, ενώ η πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο Rumble, δημοφιλής στους συντηρητικούς, ενισχύθηκε κατά 18%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ